(video) Premieră: Noul VW Jetta facelift – ce s-a schimbat

Noua generaţie VW Jetta este un automobil care se vinde practic doar în America de Nord, însă modelul a reuşit să ajungă şi pe piaţa noastră neoficial, câteva exemplare fiind importate şi văzute circulând cel puţin prin capitală.

Şi iată că au trecut patru ani de la momentul prezentării, motiv pentru care producătorul a pregătit un facelift care-l va menţine relativ proaspăt în a doua jumătate a ciclului de viaţă. Ce este nou, te invităm să afli din lista de mai jos.

Caracteristici cheie:

  • Au fost introduse bare de protecție și jante noi, grila de radiator a fost schimbată. Bara de protecție frontală a versiunii obișnuite Jetta și a celei sport GLI este acum unificată și diferă doar în ceea ce privește designul grilei încorporate. În particular Jetta GLI are acum o imitație mai mare a difuzorului posterior.
  • În habitaclu, nou este un monitor de 8.0 inci în locul panoului de bord cu ceasuri analogice, disponibil standard. Opţional este valabil un Digital Cockpit Pro de 10.2 inci cu mai multe moduri de afişare şi meniuri. Ecranul mai mare vine standard pe Jetta GLI.
  • Toate nivelurile de echipare includ acum sistemul telematic Car-Net cu suport Wi-Fi. De asemenea, a fost revizuit setul de materiale disponibile pentru finisare.
  • Locul liniei de echipare R-Line a fost ocupat de unul numit Sport, deși esența sa nu s-a schimbat prea mult: decor negru copios în loc de crom, jante de 17 inci, scaune sport și o imitație electronică a blocării diferențialului – XDS.
  • Pentru Mexic și alte piețe din America Latină, Jetta a păstrat același motor turbo 1.4 TSI cu o capacitate de 150 CP. Dar mașinile pentru Statele Unite și Canada vor veni acum cu benzinar mai modern – un 1.5 TSI (160 CP/250 Nm) din familia EA211 Evo. Un astfel de motor are un turbocompresor cu geometrie variabilă, injecţie directă și poate funcționa în baza ciclului economic Miller. Cutia de viteze poate fi una mecanică în şase trepte sau automată în opt trepte.
  • Volkswagen Jetta GLI are în schimb un motor turbo din seria EA888 (231 CP/350 Nm), care este cuplat standard la o transmisie manuală cu șase trepte sau opţional la un DSG cu șapte trepte. De asemenea, pe acest model în loc de o suspensie spate semi-dependentă se instalează acum una multi-link, amortizoarele adaptive DCC se oferă acum standard nişte amortizoare adaptive DCC şi un diferenţial autoblocabil ce funcţionează cu drepturi depline.
  • Jetta facelift este echipată cu sisteme automate de frânare și monitorizare a unghiului mort. Opţional (standard pe GLI) este oferită o versiune nouă a complexului IQ.DRIVE, care include cruise control adaptiv și sistem de menținere în bandă, printre altele.

Vânzările modelului actualizat vor începe în SUA din ultimul trimestru al anului curent. Amintim că Jetta este cel mai vândut produs VW în regiune în ultimii 30 de ani. Actualul model costă de la 18.995 de dolari.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/