(video) Prima victorie pentru Scuderia Ferrari la Monza din 2010 şi a doua consecutivă pentru Leclerc

Charles Leclerc a rezistat în mod incredibil în fața atacurilor lansate de piloții Mercedes-AMG și a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Italiei. Leclerc a plecat din pole-position și a reușit să își păstreze poziția după traversarea primului viraj.

Totuşi, în primele două treimi ale cursei, adversarul principal al pilotului Ferrari a fost Lewis Hamilton.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

În ciuda insistențelor campionului mondial, dar și a două erori comise, monegascul a rămas lider. În ultimele tururi, Hamilton a greșit pe frânare în prima șicană și i-a permis lui Valtteri Bottas să urce pe locul 2. Dar nici noul adversar al lui Leclerc nu a reușit să dea peste cap planurile fanilor Scuderiei. Leclerc a câștigat, iar Ferrari a obținut prima victorie la Monza după o așteptare de aproape un deceniu.

Cel mai important incident din cursă a fost cel din turul 6, când Sebastian Vettel a pierdut controlul mașinii în virajul Ascari, a revenit periculos în fața lui Lance Stroll și l-a lovit pe canadian, iar acesta la rândul lui l-a pus într-o situaţie neplăcută pe Pierre Gasly. Pentru asta, Vettel a primit un stop and go de 10 secunde și a încheiat pe locul 13.

Sebastian Vettel mai riscă o sancţiune importantă – coliziunea cu Stroll l-a costat 3 puncte şi a ajuns la 9 puncte penalizare în ultimele 12 luni. Dacă va mai fi implicat într-un accident similar în următoarele trei curse (Singapore, Rusia şi Japonia), germanul va fi suspendat, iar Ferrari va apela la pilotul de rezervă – Antonio Giovinazzi.

După victoria de la Monza, Leclerc a urcat pe locul 4 în clasamentul general și a venit la 3 puncte în urma lui Max Verstappen. Lider a rămas Lewis Hamilton, cu 284 de puncte. Următoarea etapă, Marele Premiu al statului Singapore, se va desfășura peste două weekend-uri.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise