(foto) Luptați contra organizării parcărilor rezervate ilegale precum a făcut-o un şofer din capitală

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Corect, cinstit şi pe bună dreptate ar fi: ori pentru toţi, ori pentru nimeni! Realitatea însă deseori nemulţumeşte, dar dacă există curaj suficient atunci trebuie folosit pentru a combate nedreptatea sau ilegalitatea. Vorbim despre asta în contextul problemei acute a oraşului Chişinău – lipsei locurilor de parcare suficiente, mai ales în sectorul Centru; din aceasta derivând un alt fenomen abuziv – parcări rezervate ilegale.

Deplasându-se pe strada Alexandru cel Bun, un cititor AutoBlog.MD a identificat un loc de parcare în preajma intersecției cu pietonala Eugen Doga, cert că pe trotuar, însă la dreapta şi la stânga erau lăsate alte maşini. Doar că, deşi nu exista vreun indicator de parcare rezervată, locurile libere erau îngrădite cu folosirea unor conuri şi a unei benzi legate de vârful acestora.

Coborând din maşină şi ferind conurile într-o parte nu a făcut decât să “declanşeze alarma”. Imediat şi-a făcut apariţia un oarecare agent de pază care a început la propriu şi la figurat să urle, motiv pentru care a fost solicitată poliţia la faţa locului. Oamenii legii i-au spus tipului să dea toate conurile la o parte, fiind întocmit un proces verbal, urmând ca firma/compania/agenţia/organizaţia care şi-a “amenajat” ilegal o parcare rezervată să fie sancţionată.

Combaterea parcărilor rezervate ilegale, organizate abuziv și fără permisiune în oraș este esențială pentru a asigura utilizarea corectă și echitabilă a spațiilor publice. Autoritățile locale ar trebui să evalueze și să actualizeze regulamentele și politicile legate de rezervarea locurilor de parcare. Crearea un cadru legal clar și transparent, cu sancțiuni corespunzătoare pentru încălcări, poate descuraja dezvoltarea abuzivă a parcărilor rezervate ilegale.

Iar înființarea unei echipe de inspecție pentru monitorizarea și verificarea periodică a zonelor de parcare poate contribui la identificarea rapidă a parcărilor ilegale sau abuzive. Drept alternativă, crearea unui canal de comunicare eficient și anonim poate motiva cetățenii să participe activ la identificarea și combaterea acestui fenomen.

Cmentariile sunt închise