(video) Primăria Chişinău imploră şoferii să fie responsabili! Nu blocaţi platformele de stocare a deșeurilor

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Nu este un secret că stăm prost la capitolul locuri de parcare în Chişinău şi nu este un secret că echipajelor de intervenție, fie de pompieri sau medici, le este dificil să ajungă la unele destinaţii, mai ales din curţi de bloc. Există însă şi o categorie de oameni fără de care ne-am sufoca în deşeuri, dacă nu le-ar strânge ei. Vorbim despre angajaţii Regiei Autosalubritate.

Zi de zi, pe lângă condițiile meteorologice nefavorabile cum ar fi: ploi, ger, ninsoare sau vânt puternic, echipele de evacuare a deșeurilor municipale întâmpină diverse greutăți și obstacole în procesul de evacuare a deșeurilor. Cea mai stringentă problemă, rămâne a fi totuși parcarea mașinilor neregulamentar în fața platformelor comune și a camerelor de stocare a deșeurilor, sau blocarea căilor de acces spre acestea.

Din aceste motive, muncitorii întreprinderii municipale nu pot intra uşor în curtea unor blocuri și sunt nevoiți manual să scoată și să ridice containerele pline cu deșeuri, care au o greutate de circa 200 kg și să le împingă la o distanță de cel puțin 40 metri, până la locul de staționare a autogunoierei.

De multe ori, însă, echipele de evacuare sunt nevoite să facă și cale întoarsă, lăsând tomberoanele insalubre, iar ulterior sa revină la aceeași adresă pentru a evacua deșeurile, fapt ce presupune cheltuieli suplimentare pentru întreprindere.

De menționat este faptul că, o echipă de evacuare a deșeurilor, care este formată din doi hamali și un șofer, per zi evacuează deșeurile din circa 250-300 de tomberoane. Aceștia fac o muncă foarte grea și depun un efort fizic colosal pentru ca noi toți să avem un oraș salubru!

Astfel, Î.M. Regia „Autosalubritate” face apel repetat către proprietarii de automobile: să nu parcheze în fața platformelor de stocare a deșeurilor sau să blocheze căile de acces spre acestea, pentru a nu complica procesul de evacuare a deșeurilor din oraș! Fiți responsabili și nu uitați că doar prin efort comun, putem avea un oraș curat, bine amenajat și un mediu protejat!

Cmentariile sunt închise