(video) Primul semafor pentru cămile a apărut în China! Vezi cum funcționează

În China a fost dat în exploatare primul obiectiv de semafoare din lume care a fost montat special pentru cămile. Acesta este proiectat pentru a face ordine în trafic într-una dintre zonele turistice populare.

https://www.youtube.com/watch?v=KSJKAAT_9eA
https://www.youtube.com/watch?v=xnVapLTE9sc

Perechea de semafoare este instalată în zona Muntelui Mingsha din apropierea localității Dunhuang, unde se pot găsi așa-numitele “nisipuri cântătoare” care emit nişte sunete neobișnuite la contactul cu ele. Cămilele sunt folosite acolo, printre altele, pentru a transporta vizitatorii.

Turiștii, mașinile lor și acesta animale nu puteau împărți până acum în mod regulat singurul drum principal, ceea ce a dus la formarea de ambuteiaje. Prin urmare, autoritățile locale au decis să instaleze semafoare exact cum ar fi la o trecere pentru pietoni. Semnalele luminoase pentru cămile au profilul lor, iar cele pentru pietoni au o siluetă de om.

Noutatea a devenit deja un alt punct de atracţie pentru turiști. Vizitatorii acestor locuri nu sunt doar surprinși de semaforul neobişnuit, ci se bucură și de priveliștea formată de coloanele de cămile care traversează drumul.

Cmentariile sunt închise