(video) Racheta roşie! Mercedes-AMG GT 63 RIIIx poate face 0-160 km/h în 5.5 secunde

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Atelierul de tuning RENNtech anunţă modelul de ediţie limitată Mercedes-AMG GT 63 RIIIx, unul dintre cele mai rapide automobile stradale cu patru portiere din lume! Specialiştii americani au reuşit să facă maşina practic de două ori mai puternică decât o oferă producătorul din fabrică!

Caracteristici cheie:

  • RIIIx este propulsat de un Mercedes-AMG twin-scroll M177 BiTurbo V8, care a fost conectat la turbocompresoare custom RENNtech Stage II de înaltă performanţă. Au elemente interioare modificate, împreună cu un ansamblu special de miez cu rulmenți axiali ranforsaţi pentru mai puțină rezistență la rulare și zero lag.
  • Iar pentru a asigura că motorul primește debitul de aer și alimentarea cu combustibil necesar, automobilul mai dispune de un sistem integrat de admisie a aerului din fibră de carbon, cu o suprafață a filtrului care este mai mare cu 30% + pompe de combustibil de înaltă presiune.
  • Sistemul de evacuare a gazelor de eşapament are conducte de înaltă performanță RENNtech din oțel inoxidabil, cu convertoare catalitice cu flux liber şi cu 200 de celule, alături de tobe de eșapament de performanță, produse special pentru Mercedes-AMG GT 63.
  • Prin intermediul unei serii extinse de teste pe un dinamometru, inginerii RENNtech au revizuit maparea ECU pentru injecție, aprindere și controlul presiunii de supraalimentare, fiind efectuate şi teste pe circuit/drumuri publice.
  • Suplimentar, datorită actualizărilor făcute la unitatea de control a transmisiei (TCU) şi a motorului (CPC), RIIIx se remarcă printr-o accelerație fulgerătoare, putând realiza 0-97 km/h în 2.44 secunde şi 0-160 km/h în doar 5.5 secunde (97-210 km/h în 6.47 secunde)! O distanţă de 402 metri o parcurge în sub 10 secunde (cu 224 km/h la ieşire)!

Puterea maximă de 1213 CP și cuplul maxim de 1256 Nm este obținută la 6.200 rpm folosind benzină cu cifră octanică 100. Cu benzină 93 puterea e limitată la 978 CP şi 1147 Nm.

  • Proprietarul va putea comuta cu uşurinţă setările în funcţie de ce are în rezervor printr-un Hand-Held Tuner, oferind opțiunea pentru putere maximă sau comoditate în condusul zilnic.
  • Pe lângă toate intervențiile de ordin tehnic, automobilul a mai beneficiat de un bodykit din fibră de carbon, unul care include nu numai elemente de stil funcționale, ci şi unele care generează o forță de apăsare mai mare pentru o manevrabilitate și o stabilitate mai exemplară la viteze mari. Componentele aerodinamice au fost proiectate de RENNtech și sunt fabricate în SUA, utilizând fibră de carbon preimpregnată de calitate aerospațială. Jantele sunt din aluminiu forjat de 21/22 inchi (RENNtech RPS 10.2 Forged Aluminum Monoblock), îmbrăcate în anvelope Michelin Pilot Sport 4 S.

Pachetul cu toate transformările incluse costă 94.980 de dolari.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise