(video) Record mondial! Bugatti este primul producător auto care sparge bariera de 490 de km/h!

Un adevărat Breaking News în istoria industriei constructoare de maşini! Bugatti a devenit primul producător care a reuşit să spargă bariera de viteză de 300 de mile per oră! Anunțul a fost făcut public abia astăzi.

Pe o pistă de teste din Germania (Ehra-Lessien), un prototip pre-producţie derivat din modelul de serie Chiron, a depășit limita magică înregistrând o viteză de 304,773 mph (490,484 km/h). Este un record mondial, afirmă compania franceză.

Viteza maşinii a fost verificată de TÜV (Asociația de inspecție tehnică a Germaniei) şi s-a constat că a fost mai mare decât recordurile înregistrate anterior cu SSC Ultimate Aero (412.28 km/h viteză medie în două direcţii, anul 2007), Hennessey Venom GT (435.31 km/h viteză medie în două direcţii, anul 2013) şi Koenigsegg Agera RS (457.94 km/h viteză maximă şi 447.19 km/h viteză medie în două direcţii, recorduri stabilite în 2017).

“Ce record! Suntem încântați să fim primul producător auto care a atins vreodată cu o maşină de a sa peste 300 de mile pe oră. E o piatră de hotar pentru eternitate. Aș dori să mulțumesc întregii echipe și pilotului Andy Wallace pentru această performanță remarcabilă”, a declarat Stephan Winkelmann, președintele Bugatti.

Mai multe detalii despre cum s-a stabilit acest record şi ce modificări conţine automobilul care a intrat în istorie vor urma în scurt timp.

Din cele ce putem observa, exemplarul în cauză are o caroserie complet din fibră de carbon şi alungită în partea posterioară, în stil Longtail, eşapament similar cu cel prezentat pe noul Centodieci şi un kit exterior aerodinamic cu prize de aer mai mari. Din interior s-au scos cele mai multe lucruri pentru a reduce greutatea şi s-a instalat o cuşcă de protecţie.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/