(video) Premieră la Pebble Beach: Noul Bugatti Centodieci – un cal putere îi costă 5000 de euro

Celor de la Bugatti deja le este pe plac să prezinte maşini în premieră la Pebble Beach – locaţia şi evenimentele care se desfăşoară în aceste zile în California fiind un loc de atracţie a zeci de milionari care pot deveni sau completa cu uşurinţă liste de precomenzi. O fac deja tot mai des cu Stephan Winkelmann la cârmă, care şi-a propus cu echipa să facă anual câte două versiuni speciale pe bază de Chiron pentru a-l face tot mai atrăgător.

În 2018 a prezentat la Geneva Motor Show modelul Chiron Sport, iar apoi peste ocean noul Divo. Din nou în acest an am văzut la Geneva cea mai scumpă maşină nouă din lume, iar în această seară (în California era înainte de ora prânzului), din nou la Pebble Beach, lumea a văzut o nouă interpretare a modelului Chiron care se numeşte Centodieci! În italiană acest termen înseamnă numărul 110 – o referinţă la cei 110 ani de istorie pe care Bugatti îi marchează în acest an.

Automobilul a fost realizat şi pentru a aduce un tribut modelului EB110, o legendă care a fost numită la începutul anilor ’90 – prima maşină super sport din epoca modernă.

Noul Centodieci este realizat stilistic cu inspiraţie de la modelul EB110. Modelul a primit o caroserie complet nouă şi o grilă de radiator micşorată în dimensiuni. Numeroase prize de aer, precum şi cele cinci găuri specifice laterale prin care curenţii intră spre motor, toate ne amintesc de supercarul retro. Noi sunt şi farurile LED cu lumini de zi integrate, dar şi stopurile cu elemente care ne amintesc de noul Divo.

Partea posterioară se remarcă printr-un difuzor imens de aer, două perechi de terminaţii ale sistemului de evacuare a gazelor de eşapament, poziţionate vertical, dar şi un spoiler fixat în loc de unul mobil. Încă o deosebire de alte versiuni Chiron este că compartimentul motorului este acoperit cu sticlă, din nou o referire la vechiul model.

Cum îi arată interiorul este deocamdată un secret, semn că designul habitaclului încă nu a fost finisat.

“Sub capotă” se ascunde acelaşi motor W16 de 8.0 litri pe care îl are un Chiron obişnuit, însă forţat să producă 1.600 de CP la 7.000 de rpm! Împreună cu acest pas, un sistem suplimentar de admisie a aerului a fost instalat în zona răcitorului de ulei, care reglează în mod fiabil temperatura motorului a cărui performanță a fost îmbunătăţite. Alte prize de aer şi soluţii de răcire la care s-au lucrat câteva luni se găsesc în partea posterioară a maşinii, camuflate minuţios pentru a scoate în evidenţă întâi designul automobilului.

Se menţionează că un Centodieci va putea face 0-100 de km/h în 2.4 secunde, 0-200 km/h în 6.1 secunde şi 0-300 km/h în 13.1 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 380 de km/h.

Încă o deosebire de un Chiron obişnuit este că greutatea îi este mai mică cu 20 de kg. Acest lucru s-a datorat instalării unor ştergătoare de parbriz din fibră de carbon care au debutat pe Chiron Sport şi a unor stabilizatoare din acelaşi material uşor. Rezultatul este un raport de greutate/putere de 1.13 kg/CP.

Noul Bugatti Centodieci va exista în doar 10 exemplare şi toate evident au fost deja vândute. Chiar şi aşa, preţul de start se anunţă a fi de 8.000.000 de euro net, devenind automat al doilea cel mai scump Bugatti şi al doilea cel mai scump automobil nou din istorie după La Voiture Noire.

Livrările vor demara abia peste doi ani. Culoarea caroseriei va fi la alegerea clientului.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/