(video) Record mondial: Derapaj controlat la peste 300 de km/h, la volanul unui Nissan GT-R Nismo

Supercarul Nissan GT-R Nismo, împreună cu pilotul din spatele volanului, au stabilit un record mondial pentru cel mai rapid drift din lume. Maşina a derapat controlat la o viteză de peste 300 de km/h. Performanţa a fost înregistrată în Cartea Recordurilor Guinness.

Coupeul a fost pregătit pentru drift de către specialiştii de la atelierul de tuning al Nissan – Nismo. Puterea motorului V6 twin-turbo a fost mărită de la 600 până la 1.400 de CP!

Înainte de toate, comportamentul supercarului a fost testat pe Fuji Speedway, un circuit din Japonia.

2016-nissan-gt-r-drift-record-1

Recordul însă a fost stabilit pe o pistă a aeroportului internaţionat Fujairah din Emiratele Arabe Unite. Automobilul a fost condus de campionul Japoniei la drift, Masato Kawabata.

Viteza atinsă într-un derapaj cu înclinaţie la 30 de grade a constituit 304.96 de km/h.

Recordul anterior, înregistrat de Guinness a aparţinut lui Jakub Przygonski (polonez). În anul 2013, aflându-se la volanul unei Toyota GT86 cu 1.068 de CP sub capotă, a intrat într-un derapaj controlat, sub un unghi de 49 de grade, la o viteză de 256 de km/h.

2016-nissan-gt-r-drift-record-3
2016-nissan-gt-r-drift-record-5

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/