(video) Record mondial Guinness: Cele mai multe Mazda MX-5 adunate la un loc

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mazda a stabilit pe 18 septembrie un record mondial Guinness pentru cele mai multe MX-5 adunate într-un singur loc în cadrul unei parade. S-a întâmplat în Modena, Italia, unde s-au strâns 707 exemplare ale roadsterului compact din 900 care s-au înregistrat să vină!

În plus, în cadrul evenimentului, a fost demonstrat un restomod neobișnuit bazat pe prima generație MX-5, numit Concept NM. Detalii despre el vă vom spune într-un articol separat.

Oaspetele special a fost Nobuhiro Yamamoto, inginerul japonez care a supravegheat dezvoltarea Mazda MX-5 încă de la prima generație. 

Parada a reunit toate cele patru generații ale iconicului MX-5. Toţi participanții au fost numărați pe circuitul Modena sub atenția arbitrului Guinness World Records, care la ora 18:00 a oficializat recordul spre deliciul a mii de fani MX-5 din toată Italia și Europa. Raliul unic a oferit echipei de la Mazda Italia șansa de a rescrie un capitol important din istoria celui mai bine vândut roadster din lume.

În cadrul evenimentului publicul a mai avut șansa de a participa la multe alte activități Mazda, precum şi la prezentarea „Fun to drive will never die”, alături de inginerul japonez Nobuhiro Yamamoto – manager de program al celei de-a treia și a patra generații a modelului MX-5, Elisa Artioli – pasionată de mașini și nepoata lui Romano Artioli, fostul patron al Lotus, și Andrea Levy – președinte MI.Mo Milano Monza Motor Show. 

Vorbitorii au prezentat diferite povești pentru a explica ce le declanșează pasiunea pentru mașină și plăcerea de a conduce, cunoscută în Mazda drept „Jinba Ittai”, care este legătura intuitivă dintre o Mazda și șoferul acesteia.

Într-o altă prezentare – Mazda MX-5 – Stories of an icon – Nobuhiro Yamamoto, Andrea Mancini – proprietarul „Miataland”, un resort de lux situat pe dealurile Umbriei unde își păstrează colecția MX-5, David Giudici – director Ruoteclassiche, Youngtimer și AutoItaliana și alți vorbitori invitați au discutat despre dragostea lor pentru MX-5 prin poveștile celor care l-au proiectat, dețin, colecționat și conduc în fiecare zi.

Anterior, recordul pentru cea mai mare paradă de mașini Mazda MX-5 a fost înregistrat de Cartea Recordurilor la RDW Test Centrum din Lelystad, Olanda, pe 15 iunie 2013. Atunci s-au adunat 683 automobile.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/