(video) Record mondial Guinness la… împinsul unei mașini! Vezi performanţa

În Finlanda a fost stabilit de curând un nou record mondial la împinsul maşinii. Acesta a fost chiar înregistrat în Cartea Recordurilor Guinness!

Specialistul IT în vârstă de 47 de ani, Jussi Kallioniemi, a împins un SUV Saab pe o distanţă de o milă (1.609,34 metri) timp de 13 minute și 26 de secunde.

Pentru înregistrarea performanţei Jussi Kallioniemi şi-a folosit maşina personală, un Saab 97-X 5.3i Arc din 2006 cu o greutate de 2.170 kg (cu motor V8 de 5.3 litri şi cu 304 CP). În conformitate cu regulile stabilirii recordului, greutatea minimă a mașinii trebuia să fie de 1.880 de kilograme. Astfel spus, precedentul record a fost depășit cu un minut și 55 de secunde.

Evenimentul a fost susținut de Nokian pe poligonul său de teste din oraşul Nokia, de unde şi este originar programatorul. SUV-ul a fost echipat cu anvelope de iarnă fără crampoane şi cu rezistenţă redusă la rulare, de model Hakkapeliitta R3. Traseul a fost organizat în cerc.

Jussi Kallioniemi a decis să încerce să stabilească un record în timp ce îşi trata spatele în 2019. Când s-a săturat de exercițiile grele, dar necesare din sala de sport, a decis să înceapă să-și împingă propria mașină.

Pentru antrenament, entuziastul a inventat chiar şi un sistem de control de la distanţă a roţilor (printr-o telecomandă), dar în timpul înregistrării recordului era un bărbat pe scaunul şoferului, care controla direcţia.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/