(video) RENNtech S76R este un frumos restomod cu V12 de 7.6 litri care marchează cei 30 de ani ai lui W140

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Modelul Mercedes-Benz S-Class din generaţia W140 poate fi cel mai rafinat si mai avansat autoturism din epoca sa. Reimaginat pentru 2022, restomod-ul RENNtech S76R a fost construit de către divizia RENNtech Classics a atelierului de tuning american conform celor mai înalte specificații. Sub capotă are un V12 M120 şi acesta a fost rafinat în continuare utilizând tehnologia modernă.

Caracteristici cheie:

  • Proiectul are la bază un exemplar 600 SEL din 1992. Maşina a fost restaurată complet, resetată sub capotă şi reamenajată la interior.
  • La exterior, acest S76R negru are un pachet aero și jante personalizate RENNtech. Actualizările estetice includ: un bodykit AMG de jur împrejur, un spoiler pe capacul portbagajului cu a treia lumină de frână, un splitter frontal personalizat și praguri laterale cu prize de aer personalizate. Jantele unice din aluminiu forjat măsoară 19 inchi şi stau în anvelope Michelin Pilot Sport 4 S de mărimi 235/45 și 285/35.
  • Sedanul este echipat cu o suspensie mai bună, cu arcuri elicoidale Bilstein mai scurte cu 20 mm și sistem ADS de a doua generație (amortizoare adaptive) pentru înălțimea perfectă, stabilitate și aspect plantat.
  • A primit un interior personalizat cu: tapițerie din piele şi cusături roşii, aranjate şi sub forma unor diamante, un bord şi consolă din piele, tavan din Alcantara şi aplicaţii din fibră de carbon reală. Bancheta din spate a fost înlocuită cu scaune individuale complet reglabile, iar sistemul audio a fost modernizat cu noi difuzoare şi o unitate de control ce suportă conexiunea cu telefoanele Apple iPhone. Toate luminile interioare au fost înlocuite, levierul cutiei de viteze este nou, iar volanul combinat cu piele şi carbon.
  • În afara pieselor modernizate, S-Class-ul a fost restaurat în fiecare detaliu. A primit bucșe și articulații sferice, geamuri duble, un nou sistem de blocare centralizată a uşilor şi soft close, noi conducte de frână, noi deflectoare de aer în habitaclu, acumulatori hidraulici de suspensie, răcitor de ulei, evaporator, un heater core și alte piese uzate ce au fost înlocuite cu unele noi.
  • RENNtech a mai proiectat un sistem de evacuare personalizat, realizat manual, împreună cu nişte colectoare din oțel inoxidabil de lungime egală. Noul eşapament este făcut pe toată lungimea, are câteva tobe de eşapament şi convertizoare catalitice sport. Sistemul a mărit nu doar puterea motorului, ci şi sunetul produs în toate treptele de viteză.
  • Pentru a susține creșterea puterii, vechea transmisie cu patru trepte a fost înlocuită cu o versiune cu cinci trepte (722.6), iar un diferențial cu alunecare limitată OS Giken a fost adăugat pentru manipularea puterii suplimentare și pentru a oferi tracțiune optimă.
  • Un sistem de frânare AMG Carbon Ceramic mult mai uşor şi personalizat a fost creat de ingineriii RENNtech pentru a se potrivi șasiului W140. Echipat cu discuri ceramice din carbon de 402/360 mm, cu etriere față cu şase pistoane și spate cu patru pistoane, pe lângă un sistem M.B. ABS de generația a 2-a, S76R are o capacitate superioară de frânare pentru a se potrivi cu raportul greutate/putere.
  • Într-un final, puterea motorului natural aspirat: având un volum de mărit de la 6.0 la 7.6 litri şi 48 de supape, generează 624 CP şi 953 Nm de cuplu. Poate face 0-97 km/h în sub 5.0 secunde şi atinge 250 km/h, având o greutate de 2.2 tone.
    • S76R este cel mai puternic V12 cu aspirație naturală construit de RENNtech și are cea mai mare cilindree înregistrată pentru un M120! Această unitate produce cu 216 CP şi 373 Nm mai mult decât originalul propulsor din fabrică şi cu 81 CP mai mulţi decât agregatul faimos de 7.3 litri, instalat pe modele precum SL 73 AMG, S 73 AMG sau CL 73 AMG. Superior este doar supercarul Mercedes-Benz CLK GTR.
    • Motorul original a primit: pistoane ușoare, biele din titan, noi arcuri și dispozitive de reținere din titan pentru o rată îmbunătățită a arcului și o masă mai ușoară, came de performanță AMG, capete portate, cutii de aer personalizate, injectoare mai mari, sistem de management al motorului MY 96 ME-1 complet cu cablaj reconstruit și RENNtech ECU Performance Tune, pe lângă altele.

La 30 de ani după ce primul Mercedes-Benz alimentat cu RENNtech M120 a apărut pe piață, S76R RENNtech adaugă un capitol la istoria Mercedes-Benz W140 S-Class și M120. Și pentru cei suficient de norocoși să comandă o construcție de vis de această amploare, RENNtech Classics deține planurile pentru a face visul să devină realitate, deşi nu spune cât va cere în schimb!😉

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise