(video) Rimac, anulare! Koenigsegg şi-a luat înapoi recordul de timp pentru 0-400-0 km/h

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cuvântul Regera este în suedeză un verb care se traduce prin a domni, a împărăţi, a conduce, iar un nou record în palmaresul companiei Koenigsegg şi a supercarului Regera extinde această domnie și mai departe.

Modelul plug-in hybrid, vechi de şapte ani, a reuşit să şteargă nasul celui mai nou Rimac Nevera, care de curând s-a lăudat cu stabilirea a 23 de recorduri mondiale.

Performanța modelului a fost dovedită de-a lungul anilor pe șosele şi piste cu o serie de timpi de tur uimitori, recorduri în accelerație și frânare, iar acum a doborât pentru a doua oară timpii record pentru exerciţiile 0-400-0 km/h și 0-250-0 mph pentru a doua oară, reușind acest test final de accelerație, viteză și frânare într-un uimitor 28.81 secunde, respectiv 29.60 secunde pentru mph.

Timpul arătat de Rimac Nevera este de 29.93 secunde, iar până la Nevera cel mai bun timp a fost în posesia Regera, în 2019 setându-l în 31.49 secunde.

„Deci, de ce să stabilim aceste noi recorduri cu o mașină care este mult timp în afara liniei de producție? Pentru că se poate! Pentru că este încă regele care domnește suprem în peisajul auto super competitiv de astăzi, iar acest lucru ar trebui sărbătorit cu un nou record.”

Koenigsegg

Regera a fost conceput și proiectat acum zece ani și este încă imbatabil, dar cum poate Regera să fie mai rapid astăzi decât era acum patru ani? Răspunsul e simplu: s-au utilizat noi anvelope Cup2R de la Michelin și o pistă cu un carosabil mai neted (pista de aproape 3.3 km a aeroportului Örebro, situat la vest de Stockholm) în comparație cu locațiile recordurilor anterioare.

Toate datele au fost măsurate și verificate de RACELOGIC:

  • 0-400-0 km/h – 28.81 s
  • 0-400 km/h – 20.68 s
  • 400-0 km/h – 8.13 s
  • 0-250-0 mph – 29.60 s
  • 0-250 mph – 21.35 s
  • 250-0 mph – 8.25 s

Regera a fost construit pentru a excela și a conduce cu tehnologie revoluționară, iar piatra de temelie este sistemul de propulsie Koenigsegg Direct Drive (KDD).

KDD permite ca puterea masivă a V8-ului Twin Turbo dezvoltat intern să fie conectată direct la puntea spate fără transmisie și se combină cu asistența electrică care susține cu putere și permite recuperarea energiei la un nivel similar cu al monoposturilor de F1. Apropo, din sistemul de propulsie face parte o baterie marca Rimac, ceea ce face din Regera primul automobil de producție cu sistem electric de 800V.

Modelul a fost lansat în format de producţie la Salonul Auto de la Geneva în 2016. Primele mașini au fost livrate în 2018, iar producția s-a încheiat în 2022. Doar 80 de exemplare au fost asamblate pentru clienţi.

Cmentariile sunt închise