(video) S-a deschis primul Audi charging hub din lume

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Odată cu creșterea continuă a numărului de modele electrice, cerințele aduse infrastructurii de încărcare sunt în creștere. La centrul expozițional din Nürnberg, primul hub de încărcare Audi a intrat în funcțiune, fiind singurul concept de încărcare de acest gen din lume. Centrul s-a deschis pentru clienți ieri, 23 decembrie.

Stația modernă de încărcare rapidă cu terminale de mare putere ce pot fi rezervate este orientată, printre altele, către proprietarii de mașini electrice care nu au oportunități de încărcare acasă. Mai mult, hub-ul de încărcare Audi este destinat să servească cererea de vârf în viitor pentru încărcare în mediile urbane. O zonă de lounge conectată oferă o experiență de încărcare premium.

Infrastructură de încărcare auto suficientă și accesibilă

Cuburile sunt fundamentul hub-ului de încărcare Audi. Containere sub formă de cub flexibile pot fi asamblate și demontate din nou în zonele existente în câteva zile. Cuburile oferă două stații de încărcare rapidă pentru fiecare unitate și pot fi combinate în diferite constelații. Baterii litiu-ion folosite și procesate, luate de la prototipurile de teste dezmembrate, funcționează ca sisteme de stocare a energiei.

Soluţia reduce costurile și resursele. De asemenea, acest lucru face ca infrastructura complexă cu linii electrice de înaltă tensiune și transformatoare scumpe să fie la fel de inutilă precum procedurile de planificare care necesită timp. Soluția de stocare în baterii va aduce o infrastructură de încărcare rapidă acolo unde rețeaua electrică nu este suficientă.

Datorită stocării intermediare de aproximativ 2.45 MWh, stațiile de încărcare din Nürnberg au nevoie doar de o conexiune de energie verde de 200 kW la rețeaua de joasă tensiune care este deja disponibilă, ceea ce este complet suficient pentru operarea hub-ului.

Cei 200 kW sunt suficienți pentru a umple continuu modulele de stocare. Panourile solare de pe acoperiș oferă în plus până la 30 kW de energie verde. Clienții pot încărca mașini electrice cu o putere de până la 320 kW la șase puncte de încărcare. Un total de aproximativ 80 de vehicule pot fi încărcate pe zi acolo fără a atinge limitele capacității sistemului de stocare a energiei.

Acelaşi Audi e-tron GT se poate încărca cu maxim 270 kW. Pentru o autonomie de până la 100 de kilometri este necesar de ţinut în priză aproximativ cinci minute. O încărcare de la 5 la 80 la sută durează aproximativ 23 de minute.

Prețuri similare încărcării printr-un Wallbox acasă

În prezent, oricine alege să folosească stațiile de încărcare de mare putere ale hub-ului din Nürnberg și are valabil un contract e-tron Charging Service poate achita doar 31 de eurocenți per kWh, indiferent de tarif. Acest lucru face ca hub-ul de încărcare Audi să fie o alternativă reală încărcării la domiciliu.

Mai mult, noul centru de încărcare este public. Zona de intrare este accesibilă chiar și pentru posesorii electromobilelor produse de alte mărci.

Încărcare rapidă și uşoară

Clienții Audi pot folosi noua funcție de rezervare în aplicația myAudi: pot rezerva cu ușurință una dintre cele șase zone de încărcare. Încărcarea în sine este rapidă și necomplicată. Cu Plug and Charge (PnC), este chiar posibilă încărcarea modelelor cu funcționalitate Plug and Charge fără un card RFID (identificare prin radiofrecvență) la două dintre cele șase puncte de încărcare.

Procesul de autentificare are loc automat prin comunicare criptată, de îndată ce cablul de încărcare este conectat la vehicul. Pentru a utiliza acest sistem, șoferii trebuie să aibă un model compatibil PnC din seria Audi e-tron (Audi e-tron 50/55/S inclusiv derivate Sportback cu data de producție după săptămâna calendaristică 48/2021) și un contract e-tron Charging Service activ.

Clienții pot petrece cele 20 până la 30 de minute necesare pentru a încărca bateria până la 80% în lounge-ul de la etaj.

Ofertele de servicii atractive îmbunătățesc timpul de încărcare

Testele care încep la Nürnberg se concentrează pe noua funcție de rezervare, așteptările clienților cu privire la o experiență de încărcare premium și aspecte tehnice precum cerințele pentru sistemele moderne de stocare a bateriilor. Audi dorește, de asemenea, să determine în ce momente din zi centrul este utilizat în mod deosebit de frecvent. Scopul este de a stabili un hub de încărcare Audi cu valoare adăugată adecvată pentru clienți.

În acest scop, Audi oferă servicii suplimentare atractive la fața locului, dincolo de încărcarea mașinilor electrice: o stație de schimb pentru bateriile bicicletelor electrice, un serviciu de împrumut a scuterelor electrice, informații despre diverse produse Audi, precum și test drive-uri cu Audi Q4 e-tron și RS e-tron GT în compania experților. În plus, Audi oferă un serviciu de livrare la timp pentru alimente, un automat de lux și îngrijire mobilă a mașinii.

Personalul are grijă de clienți. În lounge-ul fără bariere de aproximativ 200 de metri pătrați, care include și o terasă de 40 de metri pătrați, bunăstarea utilizatorilor este în centrul atenției. Acolo se poate munci sau relaxa. Pe un ecran de 98 de inci, modelele Audi pot fi configurate, pot fi preluate informații despre funcționalitatea hub-ului de încărcare Audi sau vizualiza nivelul actual de încărcare al unei mașini.

În timpul proiectului pilot de la Nürnberg, un angajat va răspunde la dorințele vizitatorilor între orele 10:00 și 19:00. Șase puncte de încărcare și lounge-ul sunt disponibile nonstop!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise