(video) Să pui şenile în loc de roţi pe un Lamborghini Aventador e posibil, însă nu e cea mai bună idee

Un reportaj despre testele pe zăpadă ale primului Lamborghini Aventador cu şenile în loc de roţi îl prezintă vloggerul James Lucas Condon pe canalul său de YouTube. Acesta susţine că este primul experiment de acest gen din lume şi chiar dacă probele nu s-au soldat cu prea mult succes, creatorii proiectului nu s-au jenat.

Supercarul de 250.000 de dolari a primit nişte şenile care mai au şi o formă neobşinuită în locul unora triunghiulare sau trapezoidale. Pentru a le monta în locul roţilor şi în arcurile originale a fost nevoie de a adăuga şi o serie de elemente personalizate de suspensie. Ca urmare, garda la sol a taurului italian a crescut până la tocmai 460 de mm (a lui G 500 4×4² este de 450 mm, pentru comparaţie).

Noile “roţi” au mărit semnificativ şi lăţimea automobilului, motiv pentru care abia de s-a încadrat pe platforma pe care a fost adus la destinaţie şi a fost la un pas să cadă de pe aceasta în procesul de descărcare. Urmele au crescut semnificativ lățimea supercarului. Abia s-a încadrat pe remorca pe care Aventador a fost transportat la locul de testare și aproape a căzut de pe el în timp ce descărca.

S-a dovedit ulterior, în timpul testelor, că sistemele electronice ale supercarului au reacționat favorabil la apariţia unor astfel de “roţi” şi la tipul de teren prin care a “plonjat”. Principalele moduri de rulare, inclusiv funcţia de Launch Control, au continuat să funcționeze. 

Însă la un moment dat s-a supraîncălzit ambreiajul, asta pe lângă faptul că motorul “striga de durere”. În plus, s-a dovedit că garda la sol uriașă pentru terenurile de zăpadă virgine nu este suficientă: maşina s-a aşezat pe “burtă” şi a fost nevoie de tractare, proces care s-a realizat cu ajutorul unui Jeep Gladiator, și el pe șenile.

Poţi vedea aici mai multe articole despre alte autovehicule cu şenile despre care am scris.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/