(video) Scandal peste ocean. Volkswagen a refuzat să găsească o mașină răpită cu un copil în ea

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania VW a fost aspru criticată în urma unui incident care a avut loc în apropiere de Chicago, SUA. Pe 23 februarie, o mamă în vârstă de 34 de ani tocmai se întorsese acasă în Libertyville și începuse să își scoată copiii din mașină, un Volkswagen Atlas din gama anului 2021.

După ce l-a dus pe unul dintre ei în casă, s-a întors să îl scoată și pe al doilea, dar în acel moment a observat un BMW alb la capătul aleii sale. Un bărbat intrase în SUV, a lovit-o și a împins-o afară, după care a închis portierele şi a plecat cu tot cu minorul de doar doi ani, scrie The Independent.

În timpul incidentului, bărbatul a dat cu mașina peste mamă şi a lăsat-o cu nişte traumatisme severe, potrivit unui comunicat al oficiului şerifului. Femeia era și însărcinată în luna a 6-a! În ciuda rănilor și durerii, aceasta a reușit să sune la poliție. 

Autoritățile au contactat imediat Volkswagen Car-Net pentru a descoperi unde se afla această mașină, dar compania a refuzat să găsească vehiculul dintr-un motiv surprinzător – se pare că mama nu își reînnoise abonamentul GPS. Volkswagen Car-Net e un serviciu care oferă proprietarilor mașinii servicii de localizare cu ajutorul unei aplicații mobile. Poliția a cerut Volkswagen să ofere aceste date pentru a găsi copilul, dar compania pur şi simplu a refuzat! 

Potrivit The Independent, Volkswagen ar fi spus poliției că „nu va urmări vehiculul răpit cu copilul în ea până când nu primește plata pentru reactivarea serviciului de localizare pentru Volkswagen-ul furat,” a scris șeful poliției locale într-un mesaj pe Facebook. 

Numeroase persoane au criticat Volkswagen după acest refuz. Iar după ce incidentul a devenit cunoscut la nivel global, Volkswagen a făcut o declarație publică privind sistemul Car-Net. Potrivit acesteia, compania „e foarte serioasă atunci când vine vorba de siguranța clienților”. 

Într-un final, un alt membru al familiei copilului a plătit abonamentul GPS în valoare de 150 de dolari. Poliția a primit apoi datele GPS din partea Volkswagen. Potrivit Futurism, Chris Covelli, din cadrul poliției locale, a descris incidentul drept „16 minute de iad”. 

Potrivit lui Covelli, până când informațiile au ajuns la poliție, acestea erau deja „inutile”. Copilul fusese abandonat într-o parcare. Un martor a văzut mașina Volkswagen și cea BMW, în care a fost mutat şi din care a fost lăsat copilul, la 10 mile distanţă în Waukegan, după care a sunat la poliție. 

„Volkswagen are o procedură cu furnizorul terț pentru Car-Net Support Services, ce implică și cerințele de urgență din partea autorităților. Acest proces a fost executat cu succes în incidente precedente. Din păcate, în acest caz, a fost o încălcare serioasă în proces. Gestionăm această situație cu toți cei implicați”, au declarat reprezentanții companiei după ce aceasta a refuzat să găsească o mașină în situația de urgență.

La scurt timp, a fost găsită și mașina, abandonată în apropiere. Cea de marcă BMW, a complicelui, încă nu a fost identificată, deşi aceasta a fost surprinsă de camere avariată. Mai există informaţii că a fost furată cu o săptămână mai devreme de la un dealer din Waukegan. Mama a fost internată la spital în acea zi în stare gravă, dar stabilă.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/