(video) Se dă în mâini noi un rar Mercedes-Benz CLK GTR! Costă peste 220 de milioane de lei

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pe mobile.de a apărut un anunț de vânzare a unui rar supercar Mercedes-Benz, produs la sfârșitul anilor 1990 într-un număr infim. Este vorba despre un spectaculos CLK GTR, care și-a petrecut întreaga viață în mâinile unui singur proprietar. Acesta este gata să se despartă de el în schimbul a 11.100.000 de euro!

Mașina a ieșit pe șosele în anul 2000 și de atunci a parcurs 12.300 de kilometri. Nu a suferit niciun accident, are un istoric de service, însă fotografii cu automobilul în sine nu există în anunţ, vânzătorul din Frankfurt limitându-se la o singură imagine preluată din catalogul oficial.

De propulsia acestui legendar automobil răspunde un motor V12 de 6.9 litri, care produce 612 CP şi 775 Nm de cuplu. Cutia de viteze este una secvenţială cu şase trepte, ce pot fi comutate din spatele volanului. Accelerația 0-100 de km/h o poate face în 3.5 secunde, iar viteza maximă nu poate depăşi 340 de km/h.

Supercarul CLK GTR a devenit o versiune de omologare a modelului de curse cu același nume. Conform regulilor FIA, Mercedes-Benz trebuia să producă cel puțin 25 de mașini stradale. Exact atâtea au fost produse, cinci dintre care sunt Roadster.

La un cost de peste 1.5 milioane de dolari, CLK GTR a fost la un moment dat cea mai scumpă mașină de producție din istorie, acest fapt fiind chiar înregistrat şi în Cartea Recordurilor Guinness.

În ciuda valorii evidente de colecție a modelului, prețul mașinii scoase la vânzare pare prea mare. De exemplu, în 2018, un exemplar cu parcurs mai mic de 1.500 km, s-a vândut la licitaţie pentru 4.5 milioane de dolari.

Cmentariile sunt închise