(video) Se vinde unul din cele doar trei Lamborghini Miura SVJ făcute vreodată

Șahul Iranului a comandat primul SVJ. Alte două au fost construite după specificații similare, iar aceasta din articol este ultima, cea mai proaspătă.

Botezat “Corsican Car”, exemplarul din 1972 îşi caută acum un nou proprietar după ce a suferit o restaurare minuţioasă. La maşină au lucrat specialiştii italieni de la Top Motors și Cremonini Carrozzeria.

Dacă Miura este un model legendar al mărcii din peninsulă, atunci Jota este cea mai legendară dintre toate variantele şi versiunile Miura. Mai mult, vânzătorii îl supranumesc “Sfântul Graal” pentru toţi pasionaţii de Lamborghini, fiind comparabil cu un Ferrari 250 GTO ca importanță.

Istoria modelului Miura SVJ a început în 1970, când unul dintre piloții de teste ai companiei – Bob Wallace – a decis să construiască o mașină sport pentru circuite pe baza lui Miura SV.

A fost creat un singur prototip, numit Miura Jota, dar, în ciuda meritelor sale, proiectul nu a primit o aprobare oficială pentru a fi reprodus într-o serie, chiar şi una mică. Vehiculul a fost vândut unei persoane private, iar mai târziu a fost distrus într-un accident rutier.

Proiectul însă nu a fost uitat pentru că a atras atenţie şi a câștigat importanță în rândul clienților Lamborghini, iar unii dintre cei mai respectați s-au adresat direct conducerii companiei cu o cerere de a construi neoficial modele Miura Jota la comandă.

Se susține că doar trei Miura modificate au fost asamblate la fabrica companiei şi acestea au devenit cunoscute sub denumirea Miura SVJ într-un final. Se deosebesc în mare parte printr-un șasiu reglat, un aspect modificat și un motor mai puternic.

Oficial, caracteristicile sale nu au fost niciodată anunțate, dar, potrivit unor estimări, motorul V12 dezvoltă cu 20-30 CP mai mulţi decât cel standard montat pe Miura SV (4.0 litri, 385 CP).

Potrivit unei alte ipoteze, compania a lansat șase Miura SVJ, dar unele dintre ele s-au născut prin restructurarea coupeurilor existente.

Mașina cu numărul şasiului #5090, acum de vânzare, a fost comandată de omul de afaceri francez Paul Ferrandi, poreclit “corsicanul” pentru originea sa. După 10 ani de proprietate a vândut-o şi în timp a reușit să mai schimbe câţiva proprietari, până când în 2010 a ajuns în posesia companiei Kidston, vânzătorul actual, care a inițiat procesul minuţios de restaurare.

Au fost necesari trei ani pentru a restabili coupeul la starea din fabrică, fiind păstrate absolut toate agregatele numerotate pe care le-a primit în original. Lucrările au fost supravegheate şi de foști ingineri Lamborghini.

Preţul maşinii cu un parcurs de aproximativ 20.000 de km este de… (îl includem în curând)!

Vezi şi: (video) Singurul Lamborghini Miura SVR a fost restaurat. Vitezometrul îi indică maxim 400 de km/h

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/