Contrabandă cu petrol… în Moldova! Primele detalii de la PCCOCS

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Da, aţi citit bine! În Moldova se poate face şi contrabandă cu petrol! Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Serviciului Vamal, au desfășurat joi percheziții în Chișinău și în regiunea de sud a ţării, într-un dosar de contrabandă cu petrol. O cantitate în valoare de circa 18.000.000 de lei a ajuns în Serbia!

Perchezițiile au fost desfășurate pentru deconspirarea schemei de exportare a combustibilului euro-diesel în acest stat. Infracțiunea a avut loc în perioada anului 2018, atunci când au fost expediate 60 camioane cu produsul de contrabandă. La frontieră s-a declarat atunci că se transportă alt produs – diluant pe bază de hidrocarburi aromatice pentru bitum de petrol.

În continuare, urmează să fie contactate autoritățile din statul destinatar pentru continuarea investigațiilor și tragerea la răspundere a autorilor acestei infracțiuni.

Detalii suplimentare vor fi disponibile când vor avansa investigațiile. Nu am putut afla exact originea petrolului: dacă a fost extras anume de pe teritoriul Republicii Moldova, ori a fost transportat prin tranzit din altă parte.

Cmentariile sunt închise