in , , ,

(video) Sedan plug-in hybrid cu Launch Control. BMW dezvăluie în detalii noul model 745e

Modelele plug-in hybrid foarte avansate ale sedanului de lux completează oferta noului BMW Seria 7 facelift, odată cu lansarea din primăvara acestui an. Ele combină sportivitatea şi rafinamentul călătoriei cu un nivel foarte ridicat de eficienţă, precum şi cu posibilitatea unei experienţe a condusului în regim pur electric, fără emisii locale.

În plus deplasarea în regim electric completează perfect experienţa luxoasă a modelului.

Modelul plug-in hybrid este disponibil în trei variante: BMW 745e, versiunea cu ampatament alungit BMW 745Le şi BMW 745Le xDrive, cu ampatament extins şi tracţiune integrală. Sistemul plug-in hybrid al acestora include acum un motor pe benzină cu şase cilindri dispuşi în linie şi o baterie de înaltă tensiune cu capacitate extinsă.

Progresul faţă de modelele precedente este reflectat de plusul de putere şi cuplu, precum şi de valorile îmbunătăţite ale autonomiei electrice, consumului şi emisiilor CO2.

Vezi şi: Video News: Noul BMW Seria 7 facelift – primele impresii AutoBlog.MD

După cum am menţionat mai sus, sistemul plug-in hybrid adoptat de automobil include acum un motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie (până la facelift era un motor cu patru cilindri şi modelul se numea 740e iPerformance), din actuala familie de motoare BMW EfficientDynamics – adaptat specific modelului pentru a produce o putere maximă de 286 CP. Alături de benzinar funcţionează un motor electric ce produce 113 CP şi un cuplu de 265 Nm, dar şi o nouă baterie litiu-ion ce dispune de cea mai nouă tehnologie a celulelor de baterii şi de capacitate de stocare extinsă.

Electronica de putere, de asemenea evoluată suplimentar, dispune de gestiune inteligentă a energiei pentru interacţiune controlată precis între cele două motoare. Există şi o îmbunătăţire a performanţelor dinamice generate de motorul electric cu îmbunătăţiri clare ale acceleraţiei şi o creştere a eficienței datorită suportului electric. Când comutatorul pentru experienţa condusului este trecut în modul SPORT, puterea totală a sistemului ajunge la 394 CP. Pentru manevre de demaraj foarte puternic, se poate utiliza nivelul maxim al cuplului, de 600 Nm, alături de un sistem Launch Control!

Noul sistem de propulsie al modelelor plug-in hybrid ale noului BMW Seria 7 facelift a optimizat capacitatea de sprint. Noul BMW 745e accelerează în 5.2 secunde de la 0 la 100 km/h, în timp ce noul BMW 745Le efectuează sprintul în 5.3 secunde. Totodată, noul BMW 745Le xDrive ajunge la 100 km/h, cu start de pe loc, în 5.1 secunde. Viteza maximă a tuturor celor trei modele este limitată electronic la 250 km/h.

Vezi şi: (foto) Noul BMW 330e Sedan. De necrezut, dar poate consuma sub doi litri de benzină

Noua baterie de înaltă tensiune pentru modelele plug-in hybrid ale BMW Seria 7 facelift are acum o capacitate brută a energiei care a fost mărită la 12.0 kWh. Capacitatea de stocare extinsă a bateriei litiu-ion creează baza pentru extinderea cotei de condus pur electric dincolo de sfera mobilităţii urbane. În modul HYBRID, noile BMW 745e, BMW 745Le şi BMW 745Le xDrive pot călători la viteze de până la 110 km/h – un plus de 20 km/h faţă de modelele predecesoare – în regim pur electric. Motorul termic nu este utilizat până nu este atinsă o viteză mai mare.

În modul ELECTRIC, doar puterea motorului electric este suficientă pentru a se atinge o viteză de 140 km/h. Autonomia electrică a noului BMW 745e variază între 54 şi 58 de kilometri, în timp ce noul BMW 745Le dispune de 52-55 km. Noul BMW 745Le xDrive are o autonomie electrică de 50-54 km.

Datele privind consumul şi emisiile sedanurilor de lux cu propulsie plug-in hybrid au fost optimizate şi ele. Pentru noul BMW 745e, consumul mediu mixt a fost măsurat la 2.3-2.1 l/100 km, consumul de energie mixt la 15.6-15.1 kWh/100 km, iar emisiile CO2 la 52-48 g/km. Valorile corespunzătoare pentru noul BMW 745Le sunt de 2.3-2.2 l/100 km, 15.7-15.6 kWh/100 km şi 53-50 g/km. Noul BMW 745Le xDrive atinge niveluri de 2.6-2.3 l/100 km, 16.3-15.8 kWh/100 km şi 59-52 g/km.

Vezi şi: (foto) Premieră: Noul BMW X5 xDrive45e iPerformance poate rula doar cu electricitate până la 80 de km

Motorul electric al modelelor plug-in hybrid este integrat în transmisia Steptronic cu opt trepte. În fazele de frânare acţionează ca un generator, alimentând bateria de înaltă tensiune şi recuperând energia cinetică. Bateria litiu-ion contribuie şi la alimentarea reţelei de bord.

În plus, energia sa poate fi utilizată pentru funcţionarea sistemului de aer condiţionat auxiliar, disponibil standard. Aceasta asigură funcţia de încălzire şi răcire staţionară a maşinii.

Bateria de înaltă tensiune este poziţionată sub scaunele spate, în timp ce rezervorul de 46 de litri este montat deasupra punţii spate. Aceasta înseamnă că scăderea volumul portbagajului modelelor plug-in hybrid este redusă.

Mai mult, volumul de 420 de litri al portbagajului poate fi extins la nevoie prin intermediul divizării standard în raport 40:20:40 şi funcţie de rabatare oferite de spătarul banchetei.

Reglajul automobilului şi modul de funcţionare al sistemului de propulsie pot fi selectate prin apăsarea unui buton de pe panoul de control comun aflat în consola centrală. Aici, comutatorul de experienţă a condusului oferă modurile SPORT, pentru un reglaj foarte dinamic, şi ADAPTIVE, pentru un reglaj orientat spre stilul de condus şi situaţiile relevante, precum şi trei moduri de funcţionare HYBRID, ELECTRIC şi BATTERY CONTROL.

Modul HYBRID reprezintă setarea standard care activează un reglaj echilibrat şi interacţiunea optimizată între motorul termic şi cel electric. Prin apăsarea butonului HYBRID de două ori, acest mod de funcţionare este activat într-o versiunea cu eficienţă optimizată (HYBRID ECO PRO).

În acest mod este sprijinit un condus cu consum redus de combustibil. Funcţia coasting este unul dintre factorii care contribuie la acest efect. Aici, motorul electric este disponibil numai pentru manevre de kick-down.

De asemenea, este posibilă selectarea modului ELECTRIC ca setare standard prin intermediul meniului iDrive. Acest mod este pentru condus în regim exclusiv electric. Un sunet distinctiv, creat special pentru modelele BMW electrificate, este utilizat pentru avertizarea acustică a pietonilor, emis prin sistemul de difuzoare. Designul sunetului la turaţie redusă radiază o prezenţă acustică vibrantă, însă fără a afecta confortul acustic al pasagerilor.

În modul SPORT, motorul electric nu este utilizat singur, cât doar pentru susţinerea motorului termic. Setarea BATTERY CONTROL contribuie la menţinerea stării de încărcare a bateriei de înaltă tensiune la un nivel impus de conducător. De exemplu, când se rulează pe un drum de munte, în coborâre, rezervele de energie pot fi economisite sau chiar mărite pentru a fi utilizate ulterior pentru condus urban, fără emisii.

Modul de funcţionare selectat este afişat ca parte a noului design al panoului de instrumente, identificat uşor şi clar prin intermediul culorii relevante. Condusul electric continuă să fie recunoscut uşor prin intermediul zonelor marcate cu albastru în vitezometru, precum şi în afişajul de putere/energie. Acesta afișează clar şi limitele de pornire suplimentară pentru motorul termic şi limitele de putere şi viteză care se aplică pentru condusul electric.

Când se încarcă bateria de înaltă tensiune, conducătorul poate vedea toate informaţiile relevante în panoul de instrumente precum nivelul şi durata de încărcare, curentul de încărcare, autonomia electrică disponibilă momentan şi următorul timp de plecare selectat, precum şi nivelul de condiţionare ales.

Designul exterior Pure Excellence şi pachetul M Sport sunt disponibile ca opţiuni pentru noile BMW 745e, BMW 745Le şi BMW 745Le xDrive. Toate sistemele de asistare a condusului sunt disponibile, la fel cum este gama completă de echipamente opţionale pentru îmbunătăţirea confortului, dar şi toate sistemele de suspensie ale noului BMW Seria 7, cu excepţia opţiunii Executive Drive Pro.

Din vara acestui an, noi servicii digitale vor fi disponibile pentru modelele PHEV, care vor face încărcarea bateriei de înaltă tensiune pe traseu chiar mai atractiv și mai convenabilă. La selectarea unei stații publice de încărcare, sistemul de navigație oferă, de asemenea, conducătorului auto o listă de hoteluri recomandate din apropiere, restaurante, cafenele, atracții turistice și instituții culturale. În plus, clientul va mai avea acces la o prognoză de ocupare a stațiilor de încărcare. BMW permite, de asemenea, clienților ChargeNow să rezerve o stație de încărcare adecvată pentru o perioadă limitată de timp direct din mașina lor.

În plus, BMW Intelligent Personal Assistant pe maşinile hibride contribuie la uşurarea vieţii şoferului. Printre alte lucruri, acesta include selectarea unei experiențe interioare ca o combinație de climatizare şi masaj a scaunului, temperatura interiorului, parfum și umbrire pe baza specificelor definite de Experience Modes. Căutarea locurilor de parcare și a opțiunilor de încărcare este susținută și de către asistentul personal BMW Intelligent.

În Germania, preţul de start al noilor BMW 745e, BMW 745Le şi BMW 745Le xDrive porneşte de la 101.000, 106.400, 109.800 de euro respectiv.

Vezi şi: (video) Test Drive: BMW Seria 5, Seria 7, X5 iPerformance

Specificaţii în detalii:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?