(video) Sentinţă pentru vloggerul Edward Bill. Timp de trei ani va fi şi pieton

În această după amiază, către ora 16:30, o instanță de la judecătoria Presnensky din Moscova l-a condamnat pe vloggerul Edward Bill, originar din Tiraspol, la 2 ani de privațiune de libertate (condiţionată) pentru accidentul din aprilie de care s-a găsit vinovat (vezi momentul). Alţi trei ani nu va avea dreptul să conducă autovehicule.

Anterior i s-a refuzat cererea de încetare a urmăririi penale, în ciuda faptului că partea vinovată şi vătămată s-au împăcat.

Tânărul a fost găsit vinovat de infracțiune în conformitate cu alineatul 1 al articolului 264 din Codul Penal al Federației Ruse (încălcarea regulilor de circulație sau a regulilor de exploatare a vehiculelor, în urma căreia, din neglijenţă, s-au cauzat prejudicii grave sănătăţii umane, pedeapsa maximă fiind de 2 ani de închisoare).

În cazul său, privațiunea de libertate nu înseamnă că va sta după gratii. În următorii câțiva ani nu va putea ieși din casă între orele 20:00 – 08:00, nu va putea călători în afara capitalei și a regiunii, nu îşi va putea schimba reşedinţa permanentă fără a sesiza autorităţile de control.

Principalei victime, Maria Artemieva, i-au fost deja achitate 11 milioane de ruble (125.500 de euro) pentru tratament medical și daune morale. Iar restul celor implicați sau afectaţi de accident, în opinia lui Edward Bill, au început să se comporte sfidător, arogant, în ceea ce privește compensațiile cerute.

La şedinţa de judecată a mai declarat că toată această situaţie a devenit pentru el o lecţie, una pe care nu o va uita toată viaţa. Însă s-ar putea confrunta şi cu o altă problemă…

Cmentariile sunt închise