(video) Singer Vehicle Design a început să facă maşini personalizate cu motoare turbo

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Atelierul californian Singer Vehicle Design este cunoscut în primul rând pentru restomod-urile sale bazate pe clasicul Porsche 911 în caroserie 964, însă procesul de restaurare şi modificare a acestor automobile nu va putea dura o veșnicie.

Top Gear, citându-l pe şeful companiei Rob Dickinson, scrie că proiectul original Singer 911 Classic va fi suspendat pe un termen nelimitat, iar comenzi nu se mai acceptă deja. SVD se va concentra acum pe restomod-uri diferite din punct de vedere conceptual.

În cei 12 ani de la înființare, Singer a construit 450 de maşini cu motoare natural aspirate custom şi ar dori să se oprească aici. Potrivit șefului atelierului, oprirea asamblării mașinilor sport va păstra valoarea lor “nediluată”, iar această decizie va fi o demonstrație de respect față de clienți.

În luna iunie, în cadrul Festivalului de Viteză de la Goodwood, SVD a demonstrat public Turbo Study – noul capitol din istoria companiei. Este prototipul funcțional şi demonstrativ a unui nou restomod, primul cu motor turbo, făcut să arate ca un 911 din seria canonică 930, care a fost produsă între 1975 și 1989. Cu toate acestea, la baza proiectului în continuare stă modelul 911 din seria 964 (produs între anii 1989-1994).

Caroseria, ca și cea a tuturor mașinilor Singer deja produse, este realizată din nou din fibră de carbon, iar barele de protecție, blocurile optice și spoilerul posterior, deși similare cu elementele caracteristice ale seriei 930, diferă ca formă și sunt realizate folosind tehnologii moderne.

Modelele 911 Turbo originale din seria 930 avea motoare de 3.0 sau 3.3 litri, iar cele din seria 964 – de 3.3 sau 3.6 litri. Singer Turbo Study este echipat însă cu o unitate de propulsie complet diferită. Este acelaşi boxer custom de 3.8 litri, proiectat de Williams Advanced Engineering și fostul angajat Porsche Hans Metzger, special pentru Singer în 2018. Propulsorul acesta practic nu a păstrat nimic de la cel original Porsche.

Acest motor a fost folosit pentru prima dată pe Singer DLS, dar pentru proiectul Turbo Study a fost creată o nouă versiune cu două turbocompresoare și o supapă de reducere a presiunii gazelor de eșapament controlată electric (wastegate). Puterea generată nu va fi mai mică de 450 CP, iar la cererea clienților poate fi majorată, fără se menţiona o limită. Cutia de viteze este una mecanică Hewland cu șase trepte, iar tracţiunea poate fi pe puntea din spate sau integrală.

Suspensia mașinilor Singer, conform tradiției, este complet refăcută, dar setările acesteia sunt reglate în mod individual, în funcție de cerințele clienților. Arhitectura generală este însă similară cu cea a originalului 964: o configuraţie McPherson pe puntea din faţă şi braţe oblice pe cea din spate. Singer Turbo Study mai dispune de frâne carbo-ceramice, ABS și sistem de control a tracțiunii.

Interiorul, ca și exteriorul, este realizat după canoanele seriei 930 – cu un volan caracteristic cu trei spițe și ornamente în stilul anilor șaptezeci. Cu toate acestea, clienții pot alege nu numai ornamente, ci și opțiuni precum aer condiționat, scaune reglabile electric, încărcător wireless pentru telefoane, un sistem audio performant, etc. Toate acestea se vor răsfrânge asupra preţului final deoarece produsele Singer sunt din start foarte scumpe. 

Prețul noii maşini nu a fost încă anunțat, dar Singer DLS a costat 1.8-2 milioane de dolari! Mai mult de 70 de proprietari de Porsche 964 au rezervat deja restaurări personalizate, demonstrate de Singer Turbo Study.

Maşina cu accente verzi din galerie este deja configurată/personalizată şi aparţine unui client. Are 510 CP.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/