(video) Şoferi, atenţie la pietoni neatenţi care se pot “arunca” sub roţi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pe o stradă din Chişinău şi din ţară toată lumea trebuie să fie atentă. Însă aşa este la noi concepută legislaţia că de o mai mare atenţie trebuie să dea dovadă anume conducătorii auto, deoarece în caz de accident aceştia poartă o responsabilitate mai mare, dacă nu completă.

Îndemnul unui material video care ne-a fost expediat la adresa redacţiei, pentru şoferi, este de a menţine o viteză regulamentară în deplasarea pe străzile capitalei. Totodată, ar fi benefic de luat piciorul de pe accelerator la apropierea de intersecții sau treceri pietonale pentru orice eventualitate şi pentru a avea timp de reacţie.

Cu siguranţă că şoferii îşi doresc ca pietonii să fie responsabili 100% de acţiunile lor şi să fie sancţionaţi la fel de dur, ideal ar fi instant sau în baza unor astfel de înregistrări video, însă până când legislaţia nu va fi modificată în acest sens (probabil se aşteaptă mai multe cifre în statisticile accidentelor cu pietoni?) e mai benefic de evitat dureri de cap prin metode elementare preventive.

Strada Grenoble, intersecţie cu strada Costiujeni

Vezi şi:

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise