(video) Ştiaţi că cele mai multe nu se evacuează pentru parcare incorectă? Numărul maşinilor care pleacă zilnic lângă Truşeni

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cam câte 15! Atâtea automobile pleacă zilnic la parcarea specială de lângă Truşeni după ce sunt ridicate de pe străzi sau trotuare din capitală, deşi nu în majoritatea cazurilor se întâmplă pentru că proprietarii le-au parcat neregulamentar! Asta ne spune printre altele că şoferii reuşesc să ajungă la maşină până e încărcată pe evacuator, achitând doar amenda şi taxa chemării autospecialei.

Într-un reportaj al Moldova 1, managerul parcării declară că 80% dintre acestea sunt evacuate deoarece conducătorii auto nu aveau asupra lor un permis, se aflau în stare de ebrietate sau autoturismul avea defecțiuni. Tot acolo sunt aduse și vehiculele implicate în accidente rutiere.

În total, 4.000 de șoferi din toată țara au fost amendați de la începutul anului curent pentru că și-au parcat mașinile în locuri neautorizate. În 2022, la 112 în această privință s-a sunat de peste 13.000 de ori, iar poliţia care a reacţionat a întocmit peste 20.000 de procese verbale.

Amintim că Parlamentul a adoptat de curând o lege care va permite și reprezentanţilor administrațiilor publice locale să sancționeze șoferii care parchează neregulamentar!

Cmentariile sunt închise