(video) Stop cadru: Orban i-a dăruit lui Erdogan un cal, iar Erdogan lui Orban – 435 de ”cai”

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Astăzi, în cadrul unei vizite oficiale efectuate în Ungaria, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a ajuns la Budapesta, acolo unde s-a întâlnit inclusiv cu premierul ungar Viktor Orban. Pe lângă discuțiile purtate, cei doi au făcut și un schimb mai neobișnuit de cadouri.

Liderul de la Ankara i-a adus lui Orban un automobil electric turcesc TOGG. Anterior unul similar i-a dăruit omologului din Kazahstan, Erdogan singur fiind (acasă) proprietarul unei astfel de mașini, chiar a primului exemplar lansat în producție. Dar la Budapesta a sosit cu al său Mercedes-Maybach blindat.

Cadoul lui Erdogan a venit în semn de reciprocitate, cu câteva minute mai devreme Viktor Orban oferindu-i președintelui turc un… autobuz IKARUS de ultimă generație cal de rasă pe nume Aristocrat.🙂

Într-un context ar fi de notat că o parte din producția originală de mașini din partea maghiară a Austro-Ungariei, la începutul secolului al XX-lea, a fost pierdută. Respectiv, cu mulți ani în urmă, țara avea o oarecare industrie auto proprie.

Totuși, în prezent, Ungaria a scăzut semnificativ producția acelorași autobuze, în schimb fiind gazda mai multor platforme de asamblare a unui număr generos de mărci străine (cum ar fi Mercedes-Benz, Suzuki, Audi, BMW, Skoda, SEAT, Volkswagen, FIAT, Ford, Chevrolet, Citroën, Peugeot, Renault și Opel).

Cmentariile sunt închise