(video) Sunt peste 30.000! BMW propune ca în vacanţa de iarnă să privim filme cu implicarea autovehiculelor mărcii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BMW este construit pentru plăcerea de a conduce şi cel mai bine un automobil al mărcii se experimentează la volan. Atunci însă când trebuie să stai acasă, de exemplu în vacanţa de sărbători, poţi savura modelele mărcii în lumea magică a poveștilor din filme.

BMW joacă un rol important în multe dintre ele. Potrivit bazei de date online a mașinilor de filme imcdb.org, autovehiculele BMW au apărut în peste 30.000 de filme, seriale și documentare din întreaga lume. Și vorbim despre tot ce are sigla BMW – de la Isseta, propulsat de un motor mono cilindru, până la motociclete, automobile şi chiar concepte spectaculoase.

Potrivit portalului citat, doar BMW Seria 7 a apărut în aproape 2.000 de filme şi aproximativ același număr de prezenţe îl are BMW Seria 3, cu toate generaţiile sale, în timp ce BMW X5 are peste 500 de filme în CV.

Nu vorbim aici doar despre apariţii importante, de exemplu doar folosite de protagonişti. Totuşi, dintre acestea rămân multe apariţii spectaculoase – în pelicule de acţiune, cu urmăriri legendare, sau filme de autor, semnate de regizori celebri.

Salvează lumea? Nicio problemă!

Marca BMW este acasă în lumea agenților secreţi. Cel puțin printre ei este foarte populară. A fost alături de Tom Cruise, în rolul lui Ethan Hunt, chiar în trei filme din seria Mission: Impossible. În “Phantom Protocol”, el conduce BMW Vision EfficientDynamics, care a fost studiul care ulterior a devenit modelul de producție pentru BMW i8, dar şi BMW Seria 6 Cabriolet. În următorul film, “Rogue Nation”, a strălucit BMW M3, iar în filmul “Mission: Impossible – Fallout”, conduce un BMW M5 și circulă în jurul Londrei cu un BMW R nineT Scrambler, dar are şi o urmărire spectaculoasă în Paris cu un adevărat clasic – BMW Seria 5 (E28), a doua generaţie a sedanului executiv sportiv.

Un alt agent secret legendar, James Bond, s-a bazat pe modelele BMW pentru a salva lumea. În 1995, BMW Z3 în nuanţa Atlanta Blue a avut premiera mondială în Golden Eye, cu Pierce Brosnan la volan. În filmul Tomorrow Never Dies, un BMW 750iL a apărut în 1997 în fabulosul Aspen Silver Metallic, pe care Agentul 007 l-a putut controla de la distanță folosind un telefon mobil, iar una din cele mai memorabile scenele ale filmului l-a avut pe agentul nostru secret alături de Bond Girl Michelle Yeoh pe un BMW R 1200 C.

În “The World Is Not Enough” (1999) se remarcă faimosul roadster BMW Z8 argintiu metalic, cu o transmisie cu șase trepte și un motor V8 de 400 CP. În stilul flamboiant al filmelor Bond, scenele legendare o includ şi pe cea în care un fierăstrău imens, fixat pe un elicopter, taie maşina în două.

BMW a fost şi alături de cei mai buni spioni feminini. În producţia “Red Sparrow” din 2017, cu actrița Jennifer Lawrence în rol principal, BMW Seria 7 apare pe tot parcursul filmului.

Supereroii conduc și BMW

Mulți supereroi ai Studiourilor Marvel pot zbura sau se pot mișca într-un mod extrem de rapid, dar există și cei care folosesc automobile. De exemplu, BMW iX3 a fost lansat în septembrie de Marvel Studios în producţia Shang-Chi: Legenda celor zece inele. Alături de BMW iX3, în film a fost prezentată și mașina sport BMW M8 în culoarea Melbourne Red din gama BMW Individual.

Acesta este un nou proiect al colaborării de succes dintre BMW și realizatorii de la Marvel Studios, după ce BMW X3 și BMW Seria 2 Gran Coupé s-au remarcat în “Black Widow”, cu Scarlet Johanson în rol principal şi premiera în vara acestui an.

Acţiune pe două roţi

Capacitățile extraordinar de dinamice ale motocicletelor BMW Motorrad au atras, de asemenea, atenția regizorilor, astfel încât eroii cu o singură pistă au devenit parteneri ai actorilor din filmele de acțiune. Milla Jovovich a condus motociclete BMW în două filme. Mai întâi în 2006, în filmul de acțiune SF Ultraviolet, ea a luptat cu ajutorul BMW R 1150 R, filmând ea însăși cascadorii.

Un an mai târziu, a reapărut pe o motocicletă BMW, de data aceasta K 1200 R, în Resident Evil: Extinction, o franciză inspirată dintr-o serie de jocuri pe calculator. Inclusiv în ultima iteraţie a seriei, The Final Chapter, a adus un duet redutabil format din Alice (personajul Millei) şi BMW S 1000 XR.

Modelele BMW au strălucit şi în producţiile de la Bollywood, mai ales când vine vorba de filme de acțiune precum “Dhoom: 3”. Aici, o pereche de motociclete BMW S 1000 RR și BMW K 1300 R au susținut scenele de urmărire din Chicago.

Documentare

De-a lungul timpului, o serie de documentare au spus din poveştile mărcii şi au stârnit emoţii pe marele ecran. Trei documentare excepţionale au fost prezentate inclusiv în cinematografele regionale, cu atât mai remarcabil cu cât documentarele sunt o prezenţă rară pe marele ecran.

“ADRENALIN – THE BMW TOURING CAR STORY” este un documentar obligatoriu pentru orice pasionat al mărcii, dar şi pentru cei care vor să descopere o imagine plină de emoţie a evoluţiei curselor pe circuit din ultima jumătate de secol. Este o incursiune fără precedent în povestea BMW Motorsport, realizată prin testimoniale unice, foarte valoroase, cu unele din cele mai emblematice figuri ale mărcii, precum Jochen Neerpasch, Hans Joachim Stuck sau Paul Rosche. Alături de oamenii mărcii, ADRENALIN spune povestea unor modele precum BMW 2002, BMW 3.0 CSL, BMW M1 sau BMW M3.

După germană, engleză şi japoneză, România este a patra ţară care primeşte subtitrări pentru acest film. Documentarul poate fi achiziţionat online, prin serviciul Vimeo Video on Demand, la un preţ de 4.9 euro pentru un streaming într-un interval de 48 de ore şi 9.9 euro pentru streaming nelimitat şi download.

Filmul este produs de fraţii Tim şi Nick Hahne (Germania), o echipă cu experienţă bogată în documentare de motorsport. Cei doi au produs o altă peliculă care poate fi vizionată pe Vimeo: “No Limits” urmărşte, într-o poveste construită cu multă emoţie, participarea lui Alex Zanardi în cursa de 24h de la Spa din 2015.

Zanardi este un pilot cu palmares redutabil, cu experienţă în Formula 1 şi campion IndyCar. Momentul de cotitură în cariera este însă accidentul din 2001, în urma căruia Zanardi îşi pierde ambele picioare. Este însă eroul unei reveniri fără precedent, deja în 2003 pilotează un monopost de curse, iar în 2004 intră în Campionatul Mondial de Turisme (FIA WTCC) unde, până în 2009, obţine patru victorii şi multe alte clasări în puncte. Se dedică sportului paralimpic şi obţine două medalii de aur şi o medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 – ulterior reuşeşte să câştige mai multe titluri mondiale în disciplina de handbike.

În vara anului 2015 participă, alături de Timo Glock şi Bruno Spengler – ambii piloţi cu un palmares bogat -, în cursa de 24h de la Spa, a fost o altă aventură colosală în aventura sportivă a lui Alex.

Fraţii Hahne au mai realizat alte două documentare la fel de valoroase, care urmăresc eforturile dramatice BMW în cursa de 24h de la Nürburgring, în căutarea unei noi victorii după cea din 2010 – “On Team. One Target” şi “24 Hours. So close”.

Odată cu “No Limits”, pe marile ecrane a debutat şi documentarul românesc “Cursa vieţii mele”, construit pe baza unui interviu savuros cu legendarul pilot Marin Dumitrescu care a încetat din viaţă în acest an, la vârsta de 102 ani. Marin Dumitrescu a fost un pilot român cu peste 30 de titluri de campion, care a construit automobile de curse, a construit echipe de raliu, a format şi a influenţat destine de campioni, precum Ştefan Vasile, Titi Aur sau Claudiu David.

Marin Dumitrescu şi-a început cariera imediat după finalul celui de-al Doilea Război Mondial în curse de motociclete, apoi Jeep-uri militare modificate şi apoi în curse de viteză în coastă şi pe circuit. După întreruperea curselor de viteză de către regimul comunist, Marin Dumitrescu a fost unul dintre pionierii raliului românesc. Ultimul titlu a fost obţinut chiar în anul de retragere, 1976, cu un model Dacia – campion naţional Clasa VI în Campionatul de Viteză în Coastă.

Alte apariţii remarcabile

BMW a fost alegere importantă, de-a lungul timpului, pentru multe producţii cinematografice. În Ronin, în regia lui John Frankenheimer, un BMW M5 (E34) este implicat într-o scenă legendară într-un film de referinţă pentru scenele cu automobile, cu peste 80 de automobile distruse şi 300 de piloţi cascadori, printre care şi pilotul de Formula 1 Jean-Pierre Jarier, conform IMDB.com. Modelul BMW M5 este condus de personajul interpretat de Natascha McElhone, pe străzile Parisului, urmărită de ceilalţi doi protagonişti principali, interpretaţi de Robert De Niro şi Jean Reno.

BMW 1M Coupé a avut o apariţie spectaculoasă după finalul carierei comerciale, în 2014, în “The Gambler”, cu Mark Whalberg în rol principal, în timp un BMW X5 a fost un protagonist important în thrillerul politic “The Ghost Writer” (2010) semnat de faimosul regizor Roman Polanski, cu Ewan McGregor şi Pierce Brosnan în rolurile principale. În film, personajul interpretat de Ewan McGregor foloseşte sistemul BMW ConnectedDrive pentru a dezlega un mister important. De altfel, este pentru prima dată când sistemul de navigaţie BMW se prezintă sub brandul “ConnectedDrive” la pornirea automobilului.

Roman Polanski a şi jucat alături de BMW, în pelicula italiană “Caos Calma” (2008), cu Antonello Grimaldi în calitate de regizor, de această dată împărţind mai multe scene cu un BMW 535d Touring.

După ce actorul american Scott Eastwood a fost eroul campaniei de lansare a actualei generaţii BMW Seria 5, el a fost prezent alături de mai multe modele ale mărcii în filmul de acţiune “Overdrive” (2016), listă care a inclus de la BMW M3 la clasicul interbelic BMW 327.

Seria “Curierul” (“The Transporter”, 2002), cu Jason Statham în rol principal, a fost deschisă cu acesta executând misiunile pe riviera franceză într-un spectaculos BMW Seria 7 negru. Se poate spune că filmul are o inspirație puternică într-un alt proiect BMW – seria de scurt metraje “The Hire”, în care personajul principal, un şofer care putea fi angajat în misiuni speciale, era interpretat de Clive Owen.

O serie de scurtmetraje de Hollywood

“The Hire” este o serie de opt scurtmetraje lansate în 2001 şi 2002, continuate de o altă producţie lansată în 2016. Cele nouă filme îl au în prim-plan pe personajul interpretat de Clive Owen, angajat ca şofer cu diverse modele BMW pentru a îndeplini o serie de misiuni speciale – de la a conduce o vedetă, interpretată chiar de Madonna, la concert până la evacua un fotograf dintr-o zonă de război.

Producţia, coordonată de legendarul David Fincher, a adunat o serie de regizori de excepţie, fiecare cu stilul şi viziunea proprii, de la poveşti pline de emoţie la scene pline de acţiune – Joe Carnahan, John Frankenheimer, Alejandro G. Iñárritu, Ang Lee, Guy Ritchie, Tony Scott, Kar-Wai Won, John Woo şi Neill Blomkamp. Viziunea lor a fost pusă în scenă de o serie lungă de actori valoroşi, precum Gary Oldman, Forest Whitaker, Mickey Rourke, Stellan Skarsgård, Lois Smith, Danny Trejo, Jon Bernthal, Vera Farmiga sau Dakota Fanning, James Brown, Marlin Manson, Madonna sau Adriana Lima.

Ultimul proiect din serie a avut avut în România una din puţinele ţări cu o prezentare de gală la cinematograf, în cadrul festivalului “Les Films de Cannes à Bucarest”, odată cu prezentarea specială în evenimente din SUA şi Canada.

Cu seria “The Hire”, BMW a fost un adevărat pionier în astfel de proiecte, cu mult înainte ca platformele de video sharing precum YouTube să se lanseze. Proiectul s-a bucurat de o recunoaştere specială, care a mers până la includerea în colecţia MoMA New York (Muzeul de Artă Modernă New York), a inspirat o serie de benzi desenate produsă de Dark Horse Comics, dar şi alte proiecte de storytelling, precum o serie de poveşti produse sub formă de audiobook de BMW UK, dar şi numeroase alte proiecte de scurtmetraj lansate de alţi producători de automobile.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/