Schema cu “ruda implicată în accident” continuă! Câţi bani au pierdut acum câteva ore două victime

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Escrocii care au pus pe roate schema cu „ruda implicată în accident” îşi continuă activitatea. Este cel de-al doilea caz înregistrat ieri, la o săptămână după ce Procuratura anunțaseră reținerea a șapte suspecți!

Pulsmedia.md scrie că cele două victime proaspăt căzute în capcana escrocilor locuiesc pe strada Iazului din sectorul Rîșcani al capitalei.

Detalii despre primul caz:

Ieri seara, în jurul orei 17:40, pe strada Iazului 11, o femeie a fost victima. Fiul său a fost cel care a alertat poliția. Bărbatul susține că escrocii au apelat-o pe mama sa, s-au prezentat drept angajați ai organelor de drept și i-au zis că nora ei a provocat un accident rutier, iar pentru a nu avea probleme trebuia să dea o mită. Femeia a crezut în cele declarate de escroci și le-a transmis 5.000 euro și 30.000 de lei în numerar.

Victima, o femeie în vârstă de 61 de ani, fiind audiată de către oamenii legii a declarat că a fost apelată pe telefonul fix de către o persoană de gen feminin, care i-a comunicat în limba rusă că este avocatul unei doamne care la moment se află internată la spital în stare gravă în urma unui accident rutier, produs din cauza nurorii sale și că este nevoie de 15.000 mii euro pentru că fiica ei să nu fie reținută, deoarece este o infracțiune gravă și prevede o pedeapsă de 15 ani de închisoare.

Ulterior acesta a solicitat numărul de telefon mobil, comunicând să nu întrerupă apelul. În acel timp a fost apelată de pe numărul 076907377, unde i s-a explicat că este nevoie să scrie o cerere, după care a transmis receptorul unei alte persoane de gen feminin, care avea vocea asemănătoare cu cea a nurorii sale. Ultima plângea și i-ar fi spus printre hohote de plâns: „mama transmite te rog de urgență banii, toți care îi ai, că eu îi voi întoarce”, după care a transmis receptorul pretinsului avocat.

Acesta a cerut adresa de domiciliu a femeii și i-a spus că va veni șoferul său după bani, dar și să pregătească cearșafuri, ciorapi, prosoape, dar și o pijama, i-ar banii să-i pună în pachetul cu haine. Ca urmare, în aproximativ 15-20 de minute, în scara blocului a venit un tânăr de 20-25 ani, îmbrăcat în haine întunecate, cu glugă pe cap, care a primit pachetul cu bunurile sus menționate și banii.

Detalii despre al doilea caz:

Din nou este vorba despre o femeie în vârstă, de 72 de ani, care în jurul orei 18:05 a fost apelată de o femeie necunoscută, vorbitoare de limbă rusă, care s-a prezentat a fi drept anchetator. Ultima i-a comunicat că fiica sa ar fi traversat strada neregulamentar, în timp ce vorbea la telefon și din cauza ei s-ar fi produs un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unei șoferițe, iar pentru a evita atragerea la răspundere este necesar să transmită mijloace bănești.

Aproximativ o oră mai târziu, în jurul orei 19:20, la ușa apartamentului femeii s-a apropiat un tânăr de aproximativ 25 de ani, vorbitor de limbă rusă, căruia femeia i-a transmis o geantă albastră în interiorul căruia se afla un cearșaf, alături de 6.000 de euro și 70.000 de lei în numerar.

După plecarea acestuia, femeia a luat legătura cu fiica sa și a înțeles că a fost trasă pe sfoară de escroci.

Spuneţi-le rudelor voastre, dar mai ales celor cu vârstă înaintată, despre acest fenomen, pentru a fi prudente şi pentru a fi prevenite noi cazuri, să nu creadă pe cuvânt pe nimeni străin care îi poate apela, fără a verifica informațiile!

Cmentariile sunt închise