Schema anului 2023 face tot mai multe victime! Nu vă lăsați convinși uşor că apropiații dvs ar fi comis accidente

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Poliția Republicii Moldova atenționează repetat cetățenii despre o schemă de estorcare de bani și înșelăciune a cetățenilor. Prin apeluri telefonice se încearcă obținerea resurselor financiare, escrocii făcând apel la istorii false precum că ruda persoanei apelate a produs un accident rutier în urma căruia a avut de suferit o altă persoană, iar pentru ca aceasta să scape de răspundere este nevoie de achitat o sumă frumușică.

În acest context, şi noi vă recomandăm să analizați minuţios și să verificați veridicitatea informațiilor pe care le primiți, pentru a nu deveni ținta infractorilor!

🔺Sesizați imediat cazurile la poliție!
🔺Verificaţi dacă ruda este într-adevăr implicată în accident, apelând-o!
🔺️Polițiștii nu iau pentru uz personal nr. de telefoane ale celor implicaţi într-un accident rutier!
🔺Cereţi date despre instituția medicală și de poliţie unde s-ar afla ruda şi sunaţi pentru confirmare acolo!

Oricine poate fi victima unui accident, însă într-un moment critic ca acesta, singura urgență este cea medicală, nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale și asistența poliției.

Conform pulsmedia.md, doar în ultimele 72 de ore trei persoane au devenit victime. Iar cel puțin 28 de cazuri au fost înregistrate în Moldova de la începutul anului curent (majoritatea în Chişinău), de când a apărut schema. Prejudiciile se ridică la ordinul sutelor de mii de lei, însă până în prezent nu a fost identificat niciun suspect!

Primul caz recent a avut loc marți, 11 aprilie, pe strada Korolenko din sectorul centru al capitalei. O femeie le-a dat escrocilor 4.000 de euro, după ce a fost telefonată de o persoană care s-a prezentat a fi anchetator și i-a zis că nepoata acesteia ar fi provocat un accident rutier, iar pentru a nu iniția un dosar penal și pentru a convinge victima să nu depună plângere, trebuie să transmită o sumă de bani. Ulterior, la ușa apartamentului femeii s-a apropiat un bărbat care s-a prezentat a fi șofer de la procuratură și a luat banii! Femeia și-a dat seama ulterior că a fost victima unor escroci și a sesizat poliția despre acest caz.

Alte două situaţii, după aceeași schemă, au fost înregistrate miercuri, 12 aprilie. În sectorul Rîșcani al capitalei, în jurul orei 18:00, o femeie în vârstă de 69 de ani, dintr-un apartament de pe bulevardul Moscova, ar fi transmis escrocilor 700.000 de lei și 10.000 de euro!

Jumătate de oră mai târziu, o altă femeie domiciliată pe strada Studenților a transmis escrocilor care i-ar fi zis că fiica sa a provocat un accident rutier aproximativ 40.000 de lei.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/