(video) Supercarul Veloqx Fangio a fost prezentat şi testat pe circuite de Formula 1 din Orientul Mijlociu

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul supercar Veloqx Fangio, despre care au apărut informaţii şi o primă fotografie încă în mai 2021, speculându-se atunci că s-ar putea numi Ferrari F125 TDE, şi-a făcut un prim debut public sub forma unui prototip, atât pentru maşina de curse planificată, cât şi pentru cea stradală, în cadrul unor teste pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi şi pe cel internaţional din Bahrain. 

Conform informaţiilor disponibile la momentul de faţă, în dezvoltarea maşinii nu este angajată compania Ferrari ci echipa britanică Veloqx, cunoscută pentru performanțele sale în cursele de anduranță.

Scopul principal al dezvoltării maşinii este de a readuce brandul Veloqx pe lista participanților în cursele de anduranţă, inclusiv în maratonul de 24 de ore de la Le Mans. Cu toate acestea, mașina adusă la teste nu arată ca prototipurile pentru cursele de anduranță. Deși s-ar putea participa cu Fangio în clase mai tradiționale, mai inferioare decât LMH, modelul va fi făcut şi în format stradal, într-un număr limitat la 12 exemplare.

Aspectul agresiv al modelului, cu a sa denumire care este un tribut pentru Juan Manuel Fangio, de cinci ori campion de Formula 1, este format din bare de protecție neobișnuite, o siluetă joasă cu un cockpit compact, un difuzor proeminent și un design exotic al părții posterioare, acolo unde sunt combinate patru terminaţii de eşapament în stilul modelelor Pagani şi unde există o aripă care face parte din caroserie. Se susține că cercetarea aerodinamicii, ale cărei rezultate au fost implementate pe Fangio, a durat mai mult de trei ani.

Potrivit datelor preliminare, Fangio este echipat cu un motor cu 12 cilindri care dezvoltă 800 CP şi poate consuma biocombustibili. Dezvoltatorii au preferat să nu dezvăluie alte detalii tehnice, dar potrivit altor informaţii la baza maşinii ar sta un Ferrari F12tdf, al cărui V12 de 6.3 litri propune 780 CP, şi aparent este mai rapidă decât una pregătită pentru categoria GT3.

Nu s-a menţionat când exact va fi prezentat în detalii, însă Sam Li, fondatorul echipei Veloqx, a confirmat că vom vedea Fangio concurând pe pistele de curse din întreaga lume până în 2025. Tot Sam Li este posesorul unui one-off Ferrari F12 TRS.

Cmentariile sunt închise