(video) THOR 24, cel mai tare camion de pe planetă, a fost vândut la licitaţie pentru o sumă record!

(update 26.11.2019) THOR 24 a ajuns în proprietatea altei persoane care a scos din buzunar o sumă impunătoare de bani. Pe de altă parte, creatorul maşinăriei şi-a scos banii investiţi cu vârf şi îndesat!

Camionul care este capabil să producă circa 4.000 de CP a fost vândut în weekend-ul trecut în cadrul unei licitaţii organizate în Riad, capitala Arabiei Saudite, pentru suma totală record pentru un vehicul de categoria sa – 13.2 milioane de dolari (12 milioane + 10% taxe)!


(15.11.2019) THOR 24 – cel mai tare camion de pe planetă!

Doar un împătimit real după camioane putea să facă aşa ceva! Mike Harrah, un om de afaceri din California de Sud a investit cel puţin şapte ani din viaţă şi cel puţin 7.000.000 de dolari pentru ca să apară pe lume asta!

THOR 24 este real cel mai tare camion de pe planetă şi atenţia care i-a fost oferită pentru detalii impresionează!

https://youtu.be/4_wkw2vjANU

THOR 24 este făcut pe baza şasiului unui camion Peterbilt 359, anul producţiei 1979. Este pus în mişcare de două motoare V12 diesel împerecheate, de la Detroit Diesel, suplimentar la care s-au adăugat alte 8 compresoare mecanice BDS 8-71! Cu câte două originale pe care le are în stoc fiecare propulsor, numărul total al acestora se ridică la 12!

Volumul total al unităţii de propulsie este de 27.9 litri şi generează în total circa 4.000 de CP (măsurat pe standul dinamometric). Cuplul maxim ar trebui să fie şi mai colosal! Lungimea arborelui de antrenare care învârte compresoarele este mai mare de doi metri și jumătate.

Colectorul de admisie este realizat dintr-o placă subțire de aluminiu, iar pe partea superioară a acestuia sunt instalate opt rezervoare cu oxid de azot (NO2). Terminaţiile pentru eşapament numără 24 de bucăți!

La 2.500 rpm, motorul diesel cu 24 de cilindri oferă 3.471 de cai putere. Tracțiunea este transmisă pe puntea din spate prin intermediul transmisiei automate Allison HT740.

THOR 24 are 13.41 metri lungime, cântărește 14.515 kg şi poate rula cu o viteză maximă de 210 km/h, doar că este dificil de oprit. Dar pentru acest lucru şi din motive de siguranţă, în bara de protecţie posterioară sunt montate patru paraşute speciale.

Datorită greutății enorme a motorului, suspensia faţă a camionului stoc nu a permis nici măcar rotirea volanului, așa că a fost înlocuită cu o suspensie cu braţe în formă de A de la un autobuz. Însăşi şasiul este realizat din tuburi de metal dreptunghiulare cu grosimea pereţilor de aproximativ 16 milimetri. Jantele masive din aluminiu Alcoa sunt acoperite cu anvelope care măsoară 315/30 R22.5 pe față și 315/11 R24.5 pe spate.

În cabină, bordul este alcătuit din 24 de ceasuri! Centurile de siguranță de curse sunt fixate pe scaune. Deasupra șoferului există patru monitoare care afișează o imagine a drumului din fața mașinii. Există şi o zonă de odihnă personalizată, care include şi un televizor cu ecran de 40 de inci, dar şi un sistem audio care te lasă mască. Pentru alimentarea tuturor acestor lucruri răspunde un Hawker jet-engine Auxiliary Power Unit (APU), montat după cabină.

În prezent maşinăria se află într-un hangar pentru avioane din statul Arizona.

GALERIE FOTO (surse: thor2471.com, hotrod.com)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/