(video) Toyota a învățat o Supra să derapeze autonom. Capacitatea va fi utilizată pe maşinile de producţie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Toyota anunţă şi a publicat dovezi video că, pentru prima dată, a reușit să realizeze derapaje controlate cu o mașină experimentală cu un sistem autonom de conducere. Se susține că aceasta nu este doar o simplă cascadorie publicitară: evoluțiile vor contribui la îmbunătățirea siguranței rutiere a autovehiculelor standard de producţie.

Imaginile ataşate demonstrează în mod clar cum o Toyota Supra de circuit, cu un complex de control autonom, traversează în mod repetat o secțiune scurtă a unei piste. Cea mai mare parte a acestei secțiuni automobilul o trece în derapaje multidirecționale, iar atât direcția de mișcare, cât și unghiul de derivă, toate sunt controlate de electronică. Un pilot s-a aflat mereu în spatele volanului, dar acesta controlează situația doar fără a interveni în proces.

Dezvoltatorii experimentali de la Toyota Research Institute (TRI) au spus că orice automobilist poate întâlni situații de alunecare necontrolată – de exemplu, pe un drum înghețat sau umed. Experiența driftului autonom va fi folosită pentru a învăţa sistemele electronice ale unui automobil de producţie să iasă în siguranță din astfel de situații periculoase, de exemplu dacă este necesar de ocolit rapid un obstacol.

Se susține că, în viitor, electronica de la bord va putea controla mașina la fel de precis ca un pilot profesionist. Deja acum, complexul hardware creat de inginerii TRI este capabil să calculeze traiectoria mișcării și să-și ajusteze acțiunile de 20 de ori pe secundă.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/