(video/update) Traficul la frontierele terestre și aeriene a fost deblocat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update #9, ora 15:00)


(update #8, ora 10:30)


(update #7, 27.11.2023, ora 9:15) În ce privește zborurile, acestea au fost reluate, însă multe încă sunt amânate!

După furtună, mereu răsare soarele 🌅✈ Aeroportul Internațional Chișinău a revenit la activitatea obișnuită de lucru….

Publicată de Chisinau International Airport pe Luni, 27 noiembrie 2023


(update #6)


(update #5, ora 18:00)


(update #4) La moment, conform panoului electronic de pe airport.md, toate zborurile sunt anulate sau amânate!

❄️ Iarna și-a intrat în drepturi de-a binelea și pe Aeroportul Chișinău ✈️🛣️ La moment, colegii noștri de pe aerodrom, cât și toate utilajele de deszăpezire/curățire a aerodromului lucrează încontinuu, realizând o muncă enormă în menținerea pistei pentru condiții posibile de decolare/aterizare.🌨️ Condițiile meteorologice nefavorbile, dar mai exact ninsoarea umedă ingreunează decolările. Potrivit cerințelor ICAO și IATA nu se permite decolarea aeronavelor în condițiile în care nu este posibilă efectuarea procedurilor de-icing.💨 În condiții de temperaturi scăzute și umiditate ridicată poate apărea un strat de 🧊 gheață pe părțile metalice ale aeronavei, gheața pe avioane fiind foarte periculoasă. Aceasta poate influența aerodinamicitatea, poate duce la scăderea portanței, totul culminând cu consecințe grave. Degivrarea aeronavelor(de-icing) este necesară pentru siguranța zborului.Zborurile pot suferi întârzieri sau anulări dar #siguranța pasagerilor și a echipajelor primează.🗓️ La moment, potrivit orarului, se atestă rețineri a zborurilor și au fost anulate 4 curse, dintre care 2 spre Istanbul, Viena, Berlin.🔗 Îndemnăm pasagerii să verifice orarul zborurilor înainte de a porni spre aeroport.Cu grijă pentru voi, Aeroportul Chișinău ♥️

Publicată de Chisinau International Airport pe Duminică, 26 noiembrie 2023

(update #3)


(update #2)


(update #1)


(articol inițial) Traficul la frontierele terestre și aeriene: Care puncte de trecere sunt închise sau au active restricții

Pentru cei care cred că traficul la frontiere, pe segmentele de centru și sud ale țării, se desfășoară fără dificultate, aflați că adevărul este altul. Și în punctele de trecere afectate de ninsoare circulația fie este închisă, fie este blocată, fie este restricționată!

Conform Serviciului Vamal, situația în punctele de trecere a frontierei de stat (PTF) și posturile vamale interne de control (PVIC), de la ora 11:00, a fost următoarea:

  • România: Atenție, se circulă cu dificultate spre și dinspre România! La moment este restricționată circulația prin PTF Cahul-Oncea, deoarece autoritățile din România au anunțat că sistează trecerea temporară prin biroul vamal Oncea, din cauza condițiilor meteorologice.
  • Ucraina: La PTF Palanca este sistată temporar activitatea, deoarece din cauza vîntului puternic au fost deteriorate cablurile de conexiune la rețeaua de internet, specialiștii lucrează, concomitent transportul este redirecționat spre PTF Tudora.
  • Regiunea administrativă: Postul vamal de tip debarcader ”Molovata” și-a întrerupt temporar activitatea din cauza rafalelor de vânt puternic ce perturbă circulația pe râul Nistru.

Toate celelalte puncte de trecere a frontierei de stat și posturi vamale interne de control activează în regim normal.

Totodată din cauza viscolului, starea drumurilor și nemijlocit situații în punctele de trecere a frontierei de stat și în posturile vamale interne de control se poate schimba brusc.

Pentru siguranţa cetăţenilor, Serviciul Vamal recomandă evitarea pornirii la drum lung. Dacă totuși sunteți nevoit, înainte de plecare asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar mașina este echipată corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Cmentariile sunt închise