(video) Trei tineri din Telenești au decis să-și facă bani prin furtul accesoriilor de la mașini BMW din capitală

O grupare infracțională formată din trei membri a fost documentată și destructurată de ofițerii de investigație a Direcției de Poliție a mun. Chișinău de comun cu angajații IP Botanica, IP Ciocana, sub conducerea procurorului Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Botanica, pentru comiterea furturilor de accesorii de la automobile.

Membrii grupării cu vârstele cuprinse între 22 și 30 de ani sunt originari din raionul Telenești și anterior au fost judecați pentru comiterea infracțiunilor analogice.

Activitatea camuflată și bine organizată a grupării a fost monitorizată de către forțele de ordine timp de 7 luni, perioadă în care s-au acumulat probe concludente ce ar demonstra complicitatea figuranților în comiterea furturilor de accesorii de la unitățile de transport de marcă BMW.

Suspecții, pe parcursul anilor 2019-2021, au comis circa 24 furturi de accesorii doar de la automobilele marca BMW. Acțiunile suspecților au fost surprinse de camerele de supraveghere instalate în preajma unor locații în care s-au comis infracțiunile.

Totodată, oamenii legii au stabilit că activitatea acestora era bine determinată, fiecare membru al grupării criminale având rolul său.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile figuranților au fost depistate și ridicate bunurile sustrase de la unitățile de transport, care ulterior urmau a fi comercializate. Prejudiciul cauzat părților vătămate se ridică la două milioane de lei.

Actualmente bănuiții sunt plasați în arest pentru un termen de 30 de zile și sunt cercetați penal pentru furt în proporții mari, riscând o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 la 10 ani.

Totodată polițiștii continuă acțiunile speciale de investigație și urmărire penală pentru documentarea învinuiților și stabilirea altor persoane implicate în activitatea criminală.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/