(video) Moscova a introdus permise auto digitale pe timp de pandemie! Poliţiştii scanează doar nişte coduri QR

Moscova a introdus de miercuri permisele digitale pentru a avea un control al deplasărilor autorizate în timpul pandemiei de COVID-19. Măsura a fost luată pentru a se limita infectarea populației ruse cu noul tip de virus.

Primăria Moscovei a repartizat până în prezent aproape 2.3 milioane de coduri QR, pe care moscoviţii le pot solicita online sau prin telefon dacă ies din locuințe, urmând exemplul Chinei, care a introdus un sistem asemănător de la începutul lunii martie, potrivit Business Insider.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a cerut poliţiei să ia măsuri pentru a nu se mai forma cozi şi aglomerări, însă tocmai ajutorul poliției duce la aglomerație și la cozi. Este vorba de implementarea unui nou sistem cu permise digitale într-un oraş cu 13 milioane de locuitori, totuși.

Chiar din primele ore ale dimineţii de ieri, pe şoselele de la intrarea în capitală s-au format cozi de până la cinci kilometri, în timp ce la unele staţii de metrou s-au produs aglomerări ca urmare a controalelor efectuate de poliţie pentru verificarea codurilor QR şi a actelor de identitate, astfel că nu s-a reuşit păstrarea distanţei de siguranţă de doi metri între oameni recomandată de autorităţile ruse.

Potrivit imaginilor din Rusia, în prima zi de permise digitale, Poliția Rutieră rusă oprește toate mașinile pentru a controla aceste documente obligatorii, ceea ce duce la aglomerație.

De altfel, decizia de introducere a permiselor digitale este criticată de activişti, opozanţi şi organizaţii de apărare a drepturilor omului, una dintre acestea, Agora, considerând ilegală acţiunea primăriei Moscovei, întrucât “anumite restricţii privind drepturile şi libertăţile pot fi stabilite numai în cadrul unei stări de urgenţă cu indicarea obligatorie a limitelor şi duratei”.

În ceea ce privește stocarea datelor personale prin emiterea codurilor QR, primarul Sobianin a asigurat că această procedură are loc “conform legislaţiei privind datele personale”, iar după aplicarea acestei măsuri “informaţiile despre permise vor fi distruse”.

Moscova cumulează peste 60% din cele 24.490 de cazuri de coronavirus confirmate până miercuri în Rusia, dintre care 3.388 s-au adăugat în ultimele 24 de ore. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a pus această situaţie pe seama indisciplinei locuitorilor Moscovei, care nu respectă consemnele de a rămâne în case şi de a ieşi afară doar pentru puţinele activităţi autorizate.

Surse: Libertatea, Agerpres

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

(video) În Moscova a fost oprit, reţinut şi dus la parcarea cu plată un “Batmobile”

https://autoblog.md/inspectorii-inp-imuni-in-fata-coronavirusului-soferii-din-moldova-sunt-rugati-in-continuare-sa-sufle-in-nas-politistilor/

https://autoblog.md/o-masca-virala-pentru-fotografiile-de-profil-a-utilizatorilor-de-facebook-a-ajuns-a-fi-comentata-de-politia-romana/

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/