(video) Trei tineri sunt acuzaţi că ar fi furat catalizatoare de la cel puţin 23 de automobile

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ofițerii Secției investigare infracțiuni din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în comun cu polițiștii Inspectoratului de Poliție Ciocana, sub conducerea procurorului Procuraturii mun. Chișinău oficiul Ciocana, în urma măsurilor speciale de investigație și urmărire penală au reținut un grup infracțional specializat în comiterea furturilor de piese/accesorii de la automobile.

Potrivit materialelor acumulate, trei tineri cu vârstele cuprinse între 21 și 23 de ani, originari din mun. Chișinău și raionul Rîșcani, anterior judecați pentru furt, ar fi sustras catalizatoare de la mai multe automobile, o bună parte dintre ele fiind de model Toyota Prius.

Amintim că aceste părţi din sistemul de evacuare a gazelor de eşapament conţin cel puţin paladiu – un metal prețios.

Ca urmare a măsurilor dispuse de către organele de drept au fost acumulate probe concludente ce demonstrează vinovăția figuranților în cel puțin 23 de cazuri pe întreg teritoriul mun. Chișinău!

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile și automobilele figuranților au fost depistate și ridicate bunurile sustrase de la unitățile de transport, care, ulterior urmau a fi comercializate, cât și instrumente pe care le utilizau la comiterea infracțiunii.

În cadrul audierilor suspecții și-au recunoscut vina, spunând că sustrăgeau catalizatoarele de la automobile și le vindeau în schimbul a 500-700 de euro. Banii obținuți erau cheltuiți în scopuri personale.

Prejudiciul cauzat proprietarilor a fost estimat la 250.000 de lei.

Actualmente bănuiții sunt plasați în arest pentru un termen de 30 de zile. Aceștia sunt cercetați penal pentru furt. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de o asemenea infracțiune riscă până la şase ani de închisoare.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/