(video) Tribut Moldovei #2: Toyota Hilux ne-a dus la buncărul sovietic de la Olișcani și la stejarul lui Ștefan cel Mare de la Cobîlea

Autor: Constantin Mihalachi, Video: Denis Chicu, Editor de imagine: Daniliuc Victor 

Ziua a doua a călătoriilor noastre prin Republica Moldova ne-a dus spre raionul Șoldănești. Anume acolo se află buncărul sovietic de la Olișcani, o construcție spectaculoasă care avea menirea să asigure posibilitatea militarilor de a comanda cu armata chiar și în caz de atac nuclear.

Sovieticii au fost foarte aproape de a finaliza această construcție, însă destrămarea URSS a pus capăt acestei idei. Și totuși noi am mers să vedem acest obiect strategic care este lăsat din păcate de izbeliște. Am pornit din Chișinău cu o mașină foarte potrivită pentru drumurile pe care le aveam în față și anume cu o Toyota Hilux. Legendarul model japonez, care are o istorie de peste 50 de ani în spate, ni s-a părut foarte potrivit pentru această misiune.

După buncărul sovietic am reușit să vedem biserica lipovenilor din Cunicea care este unică de felul său în Moldova. Nu în ultimul rând am tras o fugă și până la stejarul adevărat al lui Ștefan cel Mare de la Cobîlea. Coroana copacului de peste 700 de ani este în continuare verde și ne-a bucurat cu multă umbră într-o zi toridă de vară.

Vă invităm să vedeți reportajul video pe care l-am atașat mai jos! Îl republicăm pentru ca oricine să poată vedea locurile frumoase din Moldova noastră, unele care în această perioadă de timp nu pot fi explorate fizic deocamdată din cauza restricţiilor şi consecinţelor pandemiei de COVID-19, însă iată că noi vi le aducem mai aproape.

Dar înainte de asta ținem să mulțumim partenerilor noștri – Toyota Centru Chișinău Continent pentru mașina și suportul oferit, LUKOIL Moldova pentru combustibilul de calitate, magazinul XSTYLE pentru echipamentul potrivit de a face față atât căldurilor, cât și terenului accidentat, și bineînțeles prietenului nostru de la Azbuca-Travel.MD, Feodor Evstigneev, pentru istoriile frumoase povestite la cameră.

Ne-am bucura mult să aflăm și părerile voastre despre aceste reportaje. Vizionare plăcută!

GALERIE FOTO ⇓⇓⇓

https://autoblog.md/foto-video-tribut-moldovei-2-buncarul-de-la-oliscani-biserica-lipovenilor-de-la-cunicea-si-stejarul-lui-stefan-cel-mare-vizitate-impreuna-cu-toyota-hilux/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/