(video) Un britanic şi-a făcut un Skoda Superb cu 560 de CP: “E mai rapid decât noul M5”

Un britanic şi-a făcut un sedan Skoda Superb care poate concura cu majoritatea maşinilor super sport. Proprietarul nu s-a mulţumit cu cei 280 de CP şi 350 de Nm pe care îi produce motorul TSI de 2.0 litri de sub capotă, dar pentru că iubeşte maşina a decis să nu o schimbe cu alta, ci să o modifice.

Vezi şi: (video) Pasiunea pentru tuning nu are o vârstă. Un bărbat de 75 de ani şi-a făcut un Golf R cu 600 de CP

Bărbatul a povestit în faţa camerei că a cumpărat acest automobil acum câţiva ani. A decis ulterior să-l facă mai puternic prin aplicarea unor modificări la motor în două nivele (Stage 1 şi Stage 2), însă când şi-a dorit să încerce şi un Stage 3, propulsorul nu a mai fost compatibil cu procedurile.

Britanicul a spus că Skoda foloseşte drept cel mai puternic motor pentru Superb aceeaşi unitate care există pe Audi S3 sau VW Golf R, însă detunată. De aceea, a luat hotărârea să-şi cumpere un nou motor, unul făcut ca pentru un Audi S3 (310 CP/400 Nm), dar care să aibă inclusiv locuri de fixare pentru capacul cu logoul mărcii cehe 🙂

După ce l-a montat pe Superb, a mai operat câteva modificări. În particular a povestit despre instalarea unui sistem de injecţie custom cu apă şi metanol, un nou turbo compresor, un nou eşapament, o nouă suspensie, mecanisme de frânare îmbunătăţite şi programe software modificate pentru motor şi cutie de viteze. Ambreiajul DSG-ul a fost înlocuit cu un kit APR.

Toate acestea au făcut ca sedanul Skoda Superb să dezvolte în total 560 de CP şi 731 Nm de cuplu. Cel mai bun timp înregistrat, de acceleraţie 0-96 de km/h, a fost de 2.9 secunde (noul BMW M5 – 3.2 secunde, M5 Competition – 3.2 secunde), iar viteza maximă atinsă depăşea 280 de km/h.

S-a întâmplat în cadrul unui eveniment auto organizat anul trecut în Marea Britanie (vezi un playlist cu 7 filmuleţe).

Vezi şi: (foto) Tuning pe propriul gust. Iată cum şi-a modificat un tânăr din România o Skoda Octavia

Pentru că este o maşină de familie, britanicul a ales ca în habitaclu să-şi schimbe doar volanul pe unul sport, tapiţat cu Alcantara şi cu padele în spatele volanului. În rest, au rămas toate dotările care vin cu echiparea maximă Laurin & Klement. Inscripţiile TDI Sport Edition, Sportline sau Greenline, care se pot găsi pe sedan, le-a pus doar pentru a-i face confuzi pe prietenii săi.

Apropo, aflaţi că această maşină se vinde. Are un parcurs de 42.000 de km, evident volan pe dreapta şi costă circa 40.000 de euro.

Vezi şi: (foto/video) Vezi cât de bine îi stă lui Skoda Superb SportLine în culoarea Dragon Skin

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/