(video) Explozie, urmată de un incendiu. Un nou incident s-a produs la Rafinăria Petromidia Năvodari

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În după amiaza zilei de ieri, un nou incendiu s-a produs în cadrul Rafinăriei Petromidia Năvodari, în instalaţia de Hidrocracare Blândă (MHC), la finalul unor lucrări de mentenanță specifice.

Imediat, angajaţii instalaţiei au raportat incidentul către serviciul intern de situaţii de urgenţă şi către dispeceratul rafinăriei, care, la rândul ei, a informat autorităţile, conform procedurilor în vigoare. La rândul lor, autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție.

Din fericire incidentul nu s-a soldat cu victime, toţi angajaţii instalaţiei, dar şi din celelalte secţii ale rafinăriei fiind evacuaţi. Până la sosirea autospecialelor ISU, primele intervenții au fost realizate de pompierii rafinăriei Petromidia, care au reuşit să limiteze impactul.

Către ora 20:30 abia, Garda de Mediu Constanţa a anunţat că incendiul de la Rafinăria Petromidia a fost stins complet şi se intervine pentru răcirea instalaţiei, precizând că nu se mai degajă fum în atmosferă. Iar potrivit ISU Dobrogea, la ora 18:30 a fost dezactivat Planul Roşu de intervenţie.

Amintim că în cadrul rafinăriei în cauză, acum doi ani, s-a produs o explozie care a luat viaţa unui angajat şi a rănit alte cinci persoane.

Cmentariile sunt închise