(video) Un inginer român a inventat un mecanism care poate creşte autonomia maşinilor electrice cu 30-45%

Un inginer român a inventat un mecanism ce permite creşterea autonomiei maşinilor electrice cu circa 30%, prin faptul că invenţia sa, aplicată la transmisia acestui gen de automobile, se reflectă într-un consum de energie mai mic şi, implicit, în mărirea duratei în care autovehiculul poate fi folosit după o singură încărcare la priză.

Creaţia sa are toate şansele să câştige popularitate la nivel internaţional!

Invenţia inginerului Romeo Cătălinoiu se numeşte “reductor mecanic cu raport de transmisie variabil auto adaptiv” şi a fost dusă la bun sfârşit după doi ani de studiu şi cercetare.

“În stadiul actual se ştie că transmisia automobilelor propulsate de motoare electrice este asigurată de un reductor cu o singură treaptă, ceea ce face ca motorul electric să lucreze pe o plajă destul de largă de turaţii. Având un consum destul de mare de energie, autonomia este relativ scăzută. Acest reductor are, teoretic, o infinitate de rapoarte de transmisie cuprinse între două valori constructiv alese, ceea ce face ca motorul electric să lucreze pe o plajă restrânsă de turaţii, rezultând un consum de energie mai mic şi o autonomie mai mare. Sper să realizăm împreună un produs de care să fim mândri și să îl putem valorifica”.

Vezi şi: (video) Mai ai nevoie de altceva? Iată cât costă o Dacia Logan electrică care te poate duce 500 de km

Cu respectiva invenţie, inginerul din Deva a reuşit să câştige, în această toamnă, o bursă în valoare de 10.000 de lei la Salonul Auto Bucureşti (SAB), premiul fiind acordat de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României şi de SAB. El a fost ales din cei peste 20 de participanți care​ și-au înscris invențiile și inovațiile în competiție, iar o comisie formată din experți în domeniul auto şi reprezentanţi ai organizatorilor au ales cea mai impresionantă invenție.

Varianta prezentată la SAB permite creşterea autonomiei de funcţionare a maşinii electrice cu 30%. Inventatorul a apreciat, însă, că într-o variantă perfecţionată este posibilă o reducere a consumului de energie cu 45%, ceea ce se va reflecta, direct proporţional, şi în autonomia automobilului electric.

Romeo Cătălinoiu a menţionat că va breveta invenţia, urmând ca anul viitor să fie prezentată sub forma unui prim produs la SAB. Inginerul are 49 de ani şi îşi desfăşoară activitatea la reprezentanţa unei cunoscute mărci de automobile din Deva.

Vezi şi: Revoluţionar! Un român a inventat mașina care merge 5000 de km cu trei litri de apă (video)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/