in , ,

(video) Un muzeu auto din SUA se închide şi practic toate cele peste 200 de maşini rare sunt disponibile spre vânzare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo ;)

În cadrul unei licitaţii special organizate de casa Mecum, care va avea loc în zilele de 22 și 23 ianuarie, se va vinde practic toată colecția de mașini retro a muzeului privat Muscle Car City din Florida!

La moment acesta încă mai adăpostește peste 200 de bijuterii în total. Muzeul în sine se va închide deja la 17 ianuarie.

Rick Treworgy și-a fondat propriul muzeu în urmă cu 14 ani, deși este interesat de mașini încă din copilărie. Își păstrează colecția în clădirea unui fost supermarket, pe care a cumpărat-o când se ocupa de imobile. De-a lungul anilor, Rick a reușit să formeze una dintre cele mai mari și mai reprezentative colecții de mașini General Motors din lume.

Doar Corvette-uri din toate generațiile sunt aproximativ 80, ceea ce este mai mult decât are ​​Muzeul Național Corvette. Specialiștii scot în evidenţă în mod separat colecțiile formate de modele Chevrolet Impala, El Camino și Nova. În plus, entuziastul încă deține două exemplare ale modelului rar Chevrolet COPO Camaro din 1969 și singurul Chevrolet Phaeton cunoscut, lansat în 1936.

De-a lungul timpului s-a format un întreg complex în jurul clădirii muzeului, care include o încăpere în care se vând mașini, un atelier de reparații și tuning, dar și un restaurant decorat în stilul anilor 50 ai secolului trecut. Suprafața totală a Muscle Car City depășește 5.500 de metri pătrați, iar puterea totală a motoarelor colecției, conform unor estimări, ajunge la 65.000 CP.

După cum precizează The Drive, Rick Treworgy planifica să se pensioneze anul viitor. Cu toate acestea, pandemia de coronavirus l-a obligat să accelereze despărțirea de muzeu, inclusiv pentru faptul că practic nu mai există vizitatori în “Oraşul muscle car-urilor”. Totuşi, americanul nu intenționează să scape complet de toate mașinile, ci îşi va lăsa în garajul personal cam 50 de unităţi care îi sunt cele mai aproape de inimă.

Toate maşinile disponibile spre vânzare le poţi vedea aici.

Iti place articolul?