(video) Un operator de car sharing din SUA şi-a aruncat maşinile electrice la gunoi după faliment

Operatorul de car sharing BlueIndy din Indianapolis (SUA) nu a reușit să supraviețuiască pandemiei de COVID-19 și a falimentat. Drept urmare, o parte din flota sa de maşini a ajuns într-un depozit de deșeuri.

Un filmuleţ cu imagini de pe o dronă arată clar un munte de mașini albe de marcă, care au fost cel mai probabil în stare bună înainte de a ajunge la groapa de gunoi. Acum, cele mai multe electromobile au parbrizul spart, capota deteriorată şi nici urmă de roţi.

Istoria companiei BlueIndy a durat puţin peste şase ani, iar contribuabilii au investit minim şase milioane de dolari în ea. Operatorul a fost deschis în calitate de experiment cu intenţia de a le oferi atât localnicilor, cât şi turiştilor, mașini electrice în chirie pe termen scurt. Flota era formată din 280 de mașini.

Până de curând, lucrurile mergeau bine, dar pandemia globală a devenit un adevărat obstacol pentru dezvoltarea afacerii de succes. Piața de car sharing nu a putut rezista, iar multe companii nu s-au mai redeschis după ce au fost puse în carantină.

BlueIndy a decis să ducă la gunoi doar o parte din flota sa, alte mașini fiind predate unui alt operator de car sharing.

“Unele dintre mașinile cu daune corporale sunt într-adevăr casate după ce bateriile LMP și componentele/piesele cheie au fost eliminate și stocate. Multe alte mașini BlueIndy sunt păstrate într-un depozit și în cele din urmă vor fi expediate în Los Angeles pentru utilizarea într-un alt program de car sharing. Bateriile LMP scoase vor fi reutilizate în diferite proiecte de stocare a energiei pe care le avem în întreaga lume”, a declarat James Delgado, vicepreşedinte al Blue Systems.

Maşinile electrice folosite de BlueIndy au fost şi mai sunt populare în rândurile unor astfel de companii de car sharing. Modelul se numeşte Bollore Bluecar şi este un automobil din segmentul A, cu trei portiere şi patru locuri pentru pasageri, furnizat de compania franceză de transporturi Bollore, în colaborare cu atelierul Pininfarina care l-a desenat, în cadrul unei întreprinderi comune (Véhicule Électriques Pininfarina Bolloré (VEPB)).

Maşina se produce în Italia, are un mic motor electric (68 CP), o baterie litiu-metal-polimer de 30 kWh (LMP), cuplată la un supercondensator, care-i poate asigura o autonomie electrică de până la 250 km în ciclu urban și o viteză maximă de 120-130 km/h.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

https://autoblog.md/covid-19-a-dus-la-faliment-cea-mai-mare-companie-de-inchirieri-auto-de-pe-planeta/

https://autoblog.md/japonezii-folosesc-serviciile-de-car-sharing-pentru-lucruri-care-i-au-uimit-pe-prestatori/

https://autoblog.md/un-nou-lider-la-nivel-mondial-orasul-cu-cel-mai-mare-numar-de-masini-pentru-car-sharing/

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/