(video) Un pensionar a provocat un accident și a lovit intenționat doi ofițeri vamali care-l urmăreau lângă Grătieşti

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii vamali, anunță o captură de aproape 1.500.000 țigări fără acte de proveniență, urmare a opririi unei mașini la intrare în Grătiești și perchezițiilor care au urmat.

Dosarul penal a fost pornit pe faptul contrabandei cu mărfuri accizate. Astfel, urmare a măsurilor speciale de investigație, la intrarea în comună, oamenii legii i-au solicitat regulamentar șoferului să oprească. Acesta însă a refuzat să se supună cerinței, provocând un accident rutier, după care intenționat a tamponat cei doi ofițeri vamali care-l urmăreau.

După oprirea sa într-un final şi percheziționarea mijlocului de transport, oamenii legii au ridicat 120.000 țigări din interiorul acestuia. În baza probelor acumulate, au urmat alte percheziții în municipiul Chișinău – la domiciliu, cât și într-un camion folosit pe post de depozit al cutiilor de țigări transportate – de unde au fost ridicate alte peste 110.000 și, respectiv, peste 1.300.000 țigări.

Șoferul are vârsta de 63 de ani, iar în 2017 a fost condamnat de Judecătoria Ungheni pentru tentativă de contrabandă cu țigări spre România, cu suspendarea executării pedepsei. Investigațiile continuă, timp în care acesta beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Cmentariile sunt închise