(video) Un pretins curier a fost prins în vama Sculeni cu 550.000 de euro într-un Mercedes de lux

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ofițerii Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal de comun cu procurorii PCCOCS anunță reținerea unui cetățean al Republicii Moldova, care la intrarea în țară prin postul vamal Sculeni a refuzat să declare că ar transporta o valiză cu 550.000 de euro în numerar!

Cazul a avut loc joi dimineața, atunci când bărbatul cu vârsta de 58 de ani, aflat la volanul unui automobil de lux (Mercedes-Benz GLE 400) a comunicat în vamă că nu ar avea nimic de declarat. Totuși, funcționarii vamali au dispus verificarea mașinii, iar în portbagaj a fost depistată valiza.

Atât banii, cât și automobilul, au fost ridicați pentru continuarea cercetărilor, iar bănuitul care are și cetățenie română a fost reținut pentru 72 de ore. Urmează ca procurorii PCCOCS să determine necesitatea solicitării arestului preventiv în privința acestuia, pentru asigurarea obiectivității investigațiilor.

Investigațiile penale continuă, timp în care bărbatul beneficiază de prezumția nevinovăției.

Sursele deschide.md au declarat că bărbatul ar fi un curier şi este suspectat de afiliere la un partid politic scos în afara legii, iar banii urmau să fie utilizați pentru finanțarea unor candidați din partea unui nou partid care a apărut în loc.

Cmentariile sunt închise