(video) Un producător de scutere electrice din Spania şi-a prezentat primul electromobil accesibil

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Producătorul de scutere electrice din Barcelona – ​​Silence – a dezvăluit prima sa mașină electrică numită S04. Compacta cu trei uşi, mai mică decât un smart, va primi două modificări cu motoare diferite, iar cea mai slabă poate fi condusă fără un permis de conducere! 

Dar cel mai interesant îi este preţul de start – 7.500 de euro!

Silence S04 are doar 2.33 metri lungime și poate găzdui doi pasageri. Versiunea de bază va primi un motor electric cu o capacitate de 8 CP și poate rula cu maxim 45 km/h. Capacitatea bateriei electrice detaşabile îi este de 5.6 kWh. Conform legislației europene, astfel de vehicule pot fi conduse de la vârsta de 16 ani.

Iar versiunea de top, datorită motorului de 19 cai putere, va putea accelera până la 90 km/h, motiv pentru care va fi necesar deja un permis de conducere. Aceasta va dispune şi de o baterie mai voluminoasă de 11.2 kWh, care va permite atingerea unei autonomii de maxim 150 de km, ceea ce îl face un vehicul ideal pentru rutina zilnică prin junglele urbane.

Principalul avantaj al lui Silence S04 este capacitatea de a înlocui rapid bateria descărcată cu una încărcată, principiul fiind deja implementat pe scuterele deja existente în vânzare! Conform imaginilor din timpul prezentării, o baterie de rezervă va putea fi purtată în maşină pentru o încărcare ulterioară de la o priză casnică (având mâner şi roţi), fie cea din maşină se poate schimba cu alta în cadrul unei staţii speciale.

O dată a statului vânzărilor maşinii compacte nu a fost anunţată.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise