Noul şef Ferrari a devenit un fizician electronist care a inventat giroscopul pentru smartphone-uri

Conducerea Ferrari S.p.A. a ales şi votat pentru funcţia de director executiv (CEO) o nouă persoană, una care nu a lucrat niciodată în industria auto, modei sau a luxului.

După moartea lui Sergio Marchionne, câţiva manageri au asigurat un interimat, inclusiv John Elkann, după care Louis Camilleri a preluat funcţia până aceasta nu a devenit vacantă din decembrie 2020. Ultimul a plecat de la Ferrari din motive personale.

De la 1 septembrie 2021 va prelua oficial funcţia Benedetto Vigna.

Domnul Vigna se va alătura Ferrari venind de la STMicroelectronics (“ST”), unde este încă în prezent președinte al Grupului Analog MEMS – (Micro-electromechanical Systems) & Sensors Group – cea mai mare și mai profitabilă afacere a ST din 2020. El este, de asemenea, un membru al Comitetului Executiv al Grupului ST.

“Suntem încântați să-l întâmpinăm pe Benedetto Vigna ca noul nostru CEO Ferrari. Înțelegerea sa profundă a tehnologiilor care determină o mare parte din schimbarea din industria noastră și inovația dovedită, dezvoltarea afacerilor și abilitățile sale de conducere, vor consolida Ferrari și povestea sa unică de pasiune și performanță, în era incitantă viitoare”, a comentat preşedintele Consiliului de Administraţie al Ferrari, John Elkann.

Fiind un cetățean italian cu o vastă experiență internațională, care lucrează cu unele dintre cele mai importante companii de tehnologie din lume, domnul Vigna, în vârstă de 52 de ani, a absolvit Cum Laude fizica la Universitatea din Pisa. S-a alăturat ST în 1995, a fondat activitățile MEMS ale companiei și a continuat să stabilească poziţia de lider de piaţă a ST în interfețele de utilizator activate de mișcare. Responsabilitățile sale au fost extinse pentru a include conectivitate, imagistică și soluții de alimentare și a pilotat o serie de mutări de succes în noi domenii de afaceri, cu un accent deosebit pe segmentele pieței industriale și auto.

“Este o onoare specială să mă alătur companiei Ferrari în calitate de CEO și o fac cu un sentiment egal de entuziasm și de responsabilitate. Și cu un profund sentiment de responsabilitate față de realizările și capacitățile extraordinare ale bărbaților și femeilor de la Ferrari, față de toate părțile interesate ale companiei și față de toți cei din întreaga lume pentru care Ferrari este o pasiune atât de unică”, a spus Vigna.

În rolul său de CEO, prioritatea sa va fi să se asigure că Ferrari continuă să își construiască poziția de lider în calitate de creator al celor mai frumoase și mai avansate tehnici auto din lume. Cunoștințele sale unice dobândite de peste 26 de ani, lucrând în centrul industriei semiconductoarelor care transformă rapid sectorul auto, vor accelera capacitatea Ferrari de a fi pionier în aplicarea tehnologiilor de nouă generație. Acest lucru este văzut ca o întoarcere a mărcii italiene către soluții inovatoare și intenția de a participa activ în cursa mașinilor electrificate şi electrice.

Interesant mai este de notat în jurul lui 2010, Benedetto Vigna a condus o echipă care a dezvoltat un giroscop 3D ultra compact, pe trei axe, care este acum folosit în smartphone-uri pentru a modifica raportul ecranului când acestea sunt întoarse.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/