Modă nouă: Ceri pe Facebook proprietarului maşinii să şi-o ia de unde a parcat-o, după care îl ameninți

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Parcarea specială de lângă Truşeni activează bine mersi deja al treilea an şi nu duce lipsă de “clienţi”. După cum a scris ZdG într-o investigație din octombrie 2020, bani din afacere încasează un tânăr de 30 de ani, fost angajat al Poliției de Frontieră și al ANTA, care este administrator, în timp ce secția de testare tehnică este administrată de soția unui procuror-șef din cadrul PCCOCS.

Şi “munca” acestor milionari le-a devenit mai uşoară fără să vrea, dacă tot există internauţi care nu au ocupaţie sunt indignați sau nu de parcări neregulamentare. De când şi-a început activitatea această parcare şi până în prezent, periodic şi cel mai des într-un popular grup de Facebook din Moldova, unii concetățeni fotografiază şi publică într-o veselie momentul când o maşină este pe cale să fie evacuată sau deja a fost ridicată, îndemnându-i pe proprietari prin acest canal online (cu gândul că vor vedea postarea) să meargă cât mai repede pentru a opri procesul şi a-şi “salva” automobilul, oricum achitând o taxă de aproape 1.000 de lei pentru că autospeciala a fost chemată.

În ultima vreme însă a apărut o modă nouă. Internauți din acelaşi grup fotografiază maşina parcată neconform, arată isprava în public şi îl anunță pe proprietar prin descrierea postării, de exemplu, că evacuatorul a fost deja chemat. Iar într-o recentă postare descrierea a fost că are la dispoziţie câteva minute ca să şi-o ia, urmând o ameninţare: „că de altfel sun la 112!”

Întrebată fiind dacă poliția nu reacționează fără acest anunț pe Facebook, autoarea postării a răspuns că a decis să-i ofere şoferului o şansă de a conștientiza ce a făcut. Ulterior, într-un alt comentariu, a declarat că în timp ce purta o conversaţie cu operatorul, explicându-i adresa, de maşină s-a apropiat o tânără şoferiţă, care i-a spus că a uitat să lase un număr de telefon, şi-a cerut scuze, a urcat şi a plecat.

Fiind apelat din nou Serviciul Unic 112 pentru a face o concretizare, femeia care a depus denunţul a aflat că trimiterea maşinii de evacuare a fost anulată, însă motivul a fost neclar. „Am făcut totul din partea mea, în calitate de persoană responsabilă. Apoi, decizia a fost luată de serviciul 112. Deci, admin, pretențiile le puteți prezenta serviciului 112, nu autorului postării”, a declarat într-o replică unui administrator al grupului, care i-a spus că a procedat prea “moale” şi mai mult timp a pierdut pe Facebook decât pe a-i oferi șoferiței o lecție.

Postarea şi comentariile sale:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/