(video) Un startup din Germania a conceput janta din aliaj reconfigurabilă. Iată ce poate face complet automat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Startup-ul CompActive din Germania a prezentat o variantă proprie a celei mai aerodinamice jante din aliaj pentru automobile. În același timp, modelul este lipsit de acel dezavantaj tipic al unui astfel de design, cel sub forma unei răciri insuficiente a mecanismelor de frânare.

Pentru ca janta să genereze un minim de turbulențe ale aerului, să contribuie la economia de combustibil a maşinilor cu motoare cu combustie și să mărească autonomia celor electrice, aceasta trebuie să fie cât mai plată, fără fante sau orificii largi. Cu toate acestea, în acest caz, răcirea frânelor este dificilă, așa că găsirea unei soluții de compromis este dificilă.

Janta celor de la CompActive, la prima vedere, are o suprafaţă exterioară solidă. Însă dacă este necesar, pentru a elimina aerul fierbinte din interior, se deschid secţiuni speciale în cele cinci spiţe late. De îndată ce mecanismele se răcesc, ele revin la poziţia iniţială.

Soluţia constă în nişte actuatoare care mișcă secţiunile mobile. Acestea sunt foarte compacte şi nu au vreun mecanism cu tulpină și balamale. Îndoirea are loc automat, fără implicarea șoferului. De îndată ce temperatura din interiorul jantei crește, “găurile” se deschid de la sine.

Soluţia se dovedeşte a fi un sistem aproape perfect. Pe drumurile extra urbane, unde utilizarea frânelor este minimă și viteza de deplasare este mare, o astfel de jantă va oferi cea mai bună aerodinamică. Iar în orașe, când frânarea este constantă, aceste supape pot fi deschise tot timpul. Datorită vitezei reduse, rezistența aerodinamică va fi mică.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/