(video) Un tâmplar a făcut din lemn un VW Beetle şi s-a pornit cu el în America pentru a-l dărui fiicei sale

Creaţia unui tâmplar din Lima, Peru, a devenit subiect de ştire virală peste ocean. Bienvenido Ortega a făcut aproape în totalitate din lemn un VW Beetle clasic, în afară de componentele tehnice evident.

Cu acest automobil bărbatul deja a început o călătorie pe o distanţă de peste 20.000 de km, pentru a ajunge în New York, acolo unde fiica sa este rezidentă. Deocamdată nu se cunoaşte cum a trecut hotarul american cu astfel de modificări, însă dacă maşina este înmatriculată, acesta ar fi un semn că normele elementare de siguranţă le respectă.

Potrivit informaţiilor obţinute de cotidianul Daily Mail, în 2017, la cea de-a 15-a aniversare, Eneli Ortega i-a cerut tatălui ei o maşină din lemn la care visa în loc de o petrecere luxoasă. În același timp, o altă condiţie era ca automobilul să fie livrat în New York City de către el însuşi. Tâmplarul s-a apucat de lucru în scurt timp, pentru că ce poate fi mai important decât un dar pentru copilul său.

În 2017 a făcut o primă maşină care era asemănătoare cu unul dintre modelele retro Chevrolet. Iniţial acesta era automobilul pe care dorea să-l ducă în SUA, însă pe drum, în Columbia, s-a defectat şi din cauza unor probleme cu viza nu a mai avut suficient timp ca să-l repare. Sedanul a fost dăruit în starea în care era unor prieteni, după care Bienvenido Ortega s-a întors în Peru pentru a începe un alt proiect.

Vezi şi: (video) Este ca un exponat de muzeu! VW a restaurat gratuit un Beetle care a fost condus zilnic din 1966

Pentru a doua maşină, Ortega a găsit un şasiu şi un motor funcţional de la două exemplare VW Beetle vechi, le-a restaurat şi le-a inclus sub o caroserie din lemn, făcută în stilul modelului din 1968. Tipul de lemn utilizat este popular în producţia de mobilier în Peru. În total i-a luat nouă luni de zile ca să pună maşina pe roţi, lucrând doar în weekend-uri asupra sa.

La momentul de faţă, Bienvenido Ortega se află în drum deja de peste 60 de zile şi a reuşit să ajungă în Florida, însă la scurt timp pe pământ american i s-a defectat motorul. Dacă reparaţiile se vor solda cu succes, călătoria va continua cu scopul de a ajunge în New York cel târziu pe 5 iulie, ziua de naştere a fiicei sale.

Vezi şi: Ecologice, până la capăt. Se dezvoltă un material lemnos care ar putea înlocui oţelul pe electromobile

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/