(video) Un tânăr de 20 de ani, beat fiind, a încercat să fugă de poliţie cu o motocicletă prin comuna Cricova

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ieri seara, în jurul în orei 21:00 în comuna Cricova, un echipaj INSP a somat un tânăr de 20 de ani care se deplasa la ghidonul unei motociclete, fără număr de înmatriculare, dar și nefiind neechipat corespunzător, să oprească motocicleta. După mai multe încercări de a-l opri, tipul pur şi simplu a ignorat cerințele legale, dar într-o intersecție s-a reuşit ulterior blocarea deplasării acestuia.

În timp ce polițiștii au solicitat înmânarea actelor, au constatat că tânărul nu deține permis de conducere şi se mai simţea de la el un miros specific de alcool. Conform procedurii, contravenientul originar din Chișinău a suflat în etilotest, iar rezultatul a fost de 0.87 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

În privința bărbatului a fost pornit un proces contravențional pentru încălcările comise, iar motocicleta a fost dusă la parcarea specială.

Apropo, în weekendul care a trecut, pe teritoriul țării s-au produs două accidente rutiere cu implicarea transportului pe două roţi. În rezultatul acestora două persoane s-au ales cu traumatisme grave.

În total, în urma abaterilor depistate de către polițiștii de patrulare, în aceste doar două zile de odihnă, la parcările speciale au fost duse peste 130 de motociclete! Acestea au fost ridicate deoarece mijloacele de transport nu erau înregistrate corespunzător, aveau defecțiuni tehnice sau conducătorul se afla în stare de ebrietate.


Șoferi în stare de ebrietate au fost depistați şi de polițiștii din Orhei în weekend. Sâmbătă seara, un bărbat de 33 de ani, care conducea un motocultor prin satul Camencea, raionul Orhei, avea o concentrație de alcool de 1.42 mg/l în aerul expirat. Bărbatul s-a ales cu o amendă în mărime de 25.000 de lei şi cu vehiculul ridicat la parcarea specială.

Un alt caz a fost înregistrat în aceeași seară, în satul Clișova, unde a fost oprit un VAZ care se deplasa haotic. La volanul se afla un tânăr de 22 de ani, originar din Telenești, fără permis de conducere. Testat fiind, pentru că mirosea a alcool, s-a putut stabili o concentrație de 1.15 mg/l alcool în aerul expirat.

Tânărul urmează a fi cercetat penal pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate avansată şi fără permis de conducere, pentru care riscă muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 1 an. Maşina i-a fost la fel ridicată la parcarea specială.


În context publicăm şi statistica de weekend a INSP, care practic nu se mai schimbă. Încălcările au curs gârlă, peste 2.700 fiind depistate şi documentare:

✅52 de șoferi se aflau în stare de ebrietate la volan, majoritatea dintre ei erau în stare avansată. Toți au fost înlăturați de la volanul unităților de transport pe care le conduceau;
✅peste 1.500 de conducători auto au fost amendați pentru depășirea limitei de viteză pe sectorul de drum;
✅370 de conducători auto nu aveau cuplată centura de siguranță;
✅279 de șoferi au primit sancțiuni pentru încălcarea regulilor de înmatriculare și a reviziei tehnice;
✅275 de conducători auto nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră și de acordare a priorității de trecere;
✅106 pietoni au traversat strada în locuri interzise, iar 89 de șoferi nu le-au acordat prioritate legală.

Cmentariile sunt închise