Alţi zece bani se adaugă la preţul motorinei şi acest lucru îi irită pe unii şoferi din Moldova

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) publică zilnic tarife plafon actualizate ale carburanţilor principali, în baza metodologiei sale de calcul, în afara celor de odihnă şi sărbătoare. O face inclusiv pe un canal de Telegram, iar acolo există posibilitatea ca urmăritorii să se expună în comentarii, care sunt de cele mai multe ori negative atunci când au loc scumpiri.

Cele afişate astăzi i-au deranjat din nou pe unii şoferi, unul dintre care a exclamat că doar în Moldova se ridică preţurile, iar peste tot stau pe loc. Aşteptăm să vedem reacţia ANRE în urma unui astfel de comentariu, deşi ieri a explicat deja de ce urmează un nou val de scumpiri.

Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară, deci se pot găsi carburanţi la preţuri mai reduse decât cele plafon! Acum platforma există şi sub formă de aplicaţie mobilă!

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele plafon stabilite de ANRE pentru principalele tipuri. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanții fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

Cmentariile sunt închise